В Поліції охорони Київщини провели «казкотерапію» для дітей з інвалідністю

В актовій залі Управління поліції охорони Київщини відбулося інклюзивно-інтерактивне театралізоване дійство для дітей з інвалідністю «СИМФОНІЯ УКРАЇНСЬКИХ КАЗОК» у виконанні симфонічного оркестру «Київ-Класик» під керівництвом артиста ЮНЕСКО в ім’я миру Германа Макаренка
Театралізоване дійство для дітей з інвалідністю «Симфонія українських казок». Фото - Управління поліції охорони Київщини

Прем’єра цієї особливої вистави відбулася 5 липня цього року в головному корпусі київської лікарні Охматдит, рівно за три дні до російського обстрілу. Тож замість того аби, як планувалося, і надалі підбадьорювати  маленьких пацієнтів, музикантам оркестру довелося виконувати «Реквієм» над руїнами – ці кадри побачив весь світ.

Наш новий проєкт «Симфонія українських казок» створено з метою безбар’єрного доступу до культурного продукту, що сьогодні є дуже важливою задачею для українського суспільства.

– розповів автор ідеї проєкту Герман Макаренко.

поліція
Фото – Управління поліції охорони Київщини

Поліція охорони Київщини вирішила допомогти в організації заходу і запросити подивитись «Симфонію українських казок» дітей з вадами зору до своєї актової зали:

Інклюзивний підхід, який поєднує музику, казкові сюжети та живу взаємодію, дозволить дітям не лише насолодитися мелодіями оркестру, але й відчути атмосферу казок через спеціально підготовлені дотикові елементи. Таким чином, «Симфонія українських казок» стає унікальною подією, що дарує дітям можливість відчути радість і натхнення від мистецтва, поринути в чарівний світ українського фольклору, незалежно від фізичних обмежень.

– зауважила прессекретарка Управління поліції охорони Київщини Анастасія Кудрицька.

Крім можливості подивитися чудову виставу в поліції охорони Київщини дітям подарували чудові подарунки. А ще їм запропонували справжній поліцейський бронежилет та каску – миттєво виросла черга з охочих. Приміряти обладунки та зробити фото на пам’ять захотіли не тільки хлопчика, але й дівчата.

поліція
Фото – Управління поліції охорони Київщини

Нагадуємо, «Симфонія українських казок» – це поєднання музичного і театрального мистецтва. В основі сценарію – твори української музичної спадщини та народні казки – про Кирила Кожум’яку, Козу-Дерезу, Чарівну скрипку, Язикату Хвеську тощо. Музиканти грають мелодії Семена Гулака-Артемовського, Миколи Лисенка, Левка Колодуба, Володимира Птушкіна та народні. А казки розповідають режисер та педагог Вадим Мірошниченко та українська ігромайстриня, композиторка, авторка величезної кількості пісень для дітей, яка виступає під сценічним ім’ям Тьотя PANDA Наталія Мієдінова.

Вистава інтерактивна – її створили спеціально для дітей з інвалідністю, аби вони могли брати участь у дійстві. Тож під час дійства діти танцюють з акторами, грають на струнах чарівної скрипки та повторюють за акторами скоромовки.

Проєкт «Симфонія українських казок» реалізовано за допомогою Українського культурного фонду.

Також раніше ми писали про те, що поліція столиці розповіла, скільки отримає зловмисник, який нахабно викрав електроскутер

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *