Кличко розповів, як Київ підтримує захисників, які повертаються до цивільного життя

Мер столиці Віталій Кличко розповів про соціальні виплати захисникам та як Київ сприяє інтеграції ветеранів у цивільне життя.
Мер столиці Віталій Кличко на Другому Київському Форумі ветеранів. Фото – t.me/vitaliy_klitschko

Кличко у своєму Telegram-каналі повідомив, що напередодні Дня захисників та захисниць у столиці відбувся Другий Київський Форум ветеранів. За його словами, під час заходу обговорювалося надання допомоги військовослужбовцям та ветеранам громадою міста, інформує видання «Кreschatic».

Мер розповів, що влада столиці розширює програми із допомоги захисникам, які повертаються до цивільного життя. Ветеранам хочуть створити ще більше можливостей для психологічної підтримки, реабілітації та працевлаштування.

Міський голова зазначив, що Київ виділяє кошти на ефективне надання реабілітаційних послуг для військових. Кличко повідомив, що минулого року 2400 захисників пройшли реабілітацію у столичному Медичному центрі реабілітації та паліативної допомоги. Для збільшення пропускної спроможності установи на кількох поверхах проводять ремонтні роботи.

Мер додав, що влада міста залучає допомогу іноземних партнерів для реалізації програм для ветеранів, так, невдовзі почне роботу «Берлінсько-Київський центр протезування». Про відкриття закладу Кличко домовився із главою столиці Німеччини.

Окрім цього, Київ допомагає воїнам на фронті і нараховує виплати столичним військовослужбовцям, лише цьогоріч із міського бюджету на це було виділено 8,6 мільярда гривень.

Раніше в ОВА повідомили кількість підприємств Київщини, які стали учасниками програми «Національний кешбек».

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version