Зростання оренди у Києві під час війни: як змінилися ціни на житло

Війна значно вплинула на ринок нерухомості в Україні, і Київ не став винятком.
Оренда житла. Фото - Shutterstock

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Delo.ua

Попри складну ситуацію в країні, столиця демонструє зростання цін на оренду квартир. За останні два роки вартість оренди однокімнатних квартир у Києві зросла на 60%. Наприклад, якщо у вересні 2022 року середня ціна на оренду однокімнатного житла становила близько 10 000 гривень, то зараз вона піднялася до 16 000 гривень.

Схожа тенденція спостерігається і з двокімнатними квартирами, де ціни зросли з 15 000 гривень до 24 000 гривень. Це свідчить про те, що, попри військові дії, Київ залишається привабливим для орендарів завдяки стабільній ситуації у місті, зокрема через ефективну роботу протиповітряної оборони та часткове відновлення економіки.

Порівняно з іншими містами, такими як Львів, Київ наразі демонструє більше зростання попиту на житло. Якщо у Львові ціни на оренду також піднялися, але менш стрімко, то столиця продовжує залишатися одним із найпопулярніших напрямків для внутрішньої міграції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Нацполіції повідомили, що на Київщині внаслідок ворожої атаки БПЛА горіли житлові будинки.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *