Київ оновлює систему метро: нові табло зворотного відліку

Столичний метрополітен готується до масштабного оновлення: одним із ключових елементів майбутніх змін стане модернізація інформаційних табло, які відображають час до прибуття потягів. 
Столичне метро. Фото - Dengi

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на ІНФОРМАТОР

Табло, які почали встановлювати ще в 2020 році, мали на меті інформувати пасажирів у режимі реального часу про прибуття поїздів, проте через технічні проблеми та неналежну інтеграцію до єдиної системи, ці екрани так і не запрацювали належним чином. На багатьох станціях вони або зовсім відключені, або перериваються рекламними оголошеннями.

Міська влада оголосила про плани оновити програмно-апаратний комплекс метрополітену в період з 2025 по 2026 роки. Табло будуть частиною ширшої системи управління громадським транспортом, яка охоплюватиме не тільки метро, а й наземний транспорт. Ця система дозволить більш точно розраховувати час прибуття транспорту та покращить інформування пасажирів про можливі затримки.

Крім того, в рамках модернізації планується оновлення електронного квитка та встановлення нових терміналів на турнікетах. Влада міста поступово просувається до впровадження єдиної електронної транспортної системи, яка, крім основних функцій, може використовуватися для надзвичайних повідомлень від Міністерства оборони та ДСНС.

Поки що ці зміни лише в планах, але місто активно працює над розвитком цифрової інфраструктури. Застосунок «Київ Цифровий» вже зарекомендував себе на міжнародній арені, отримавши низку престижних нагород, що свідчить про значний прогрес у сфері цифрових послуг у Києві.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що КМДА показала оновлену схему руху транспорту через Вокзальну площу.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *