У ДТЕК назвали причину, через яку відбуваються більше 50% відключень електроенергії на Київщині

Генеральний директор компанії «ДТЕК Київські регіональні електромережі» Віталій Шайда назвав основну причину аварійних відключень електроенергії у регіоні.
Генеральний директор компанії «ДТЕК Київські регіональні електромережі» Віталій Шайда. Фото – ukrinform.ua

Представник ДТЕК у коментарі агентству «Укрінформ» заявив, що на Київщині причиною понад половини аварійних відключень електрики є падіння дерев, повідомляє видання «Kreschatic».

За його словами, саме через цю причину в регіоні відбуваються більше 50% випадків відключень електропостачання. Шайда нагадав, що комунальні підприємства громади повинні розчищати дерева, які ростуть на землях загального користування. Однак на приватних ділянках це завдання лягає на плечі їхніх власників.

Гендиректор компанії «ДТЕК Київські регіональні електромережі» закликав громадян розчищати території поблизу ліній електропередачі, щоб уникнути аварійних ситуацій, а також заощадливо споживати енергію.

Зазначимо, що компанія у рамках підготовки до опалювального сезону в області оновила 1600 своїх енергооб’єктів та відремонтувала понад 10 тисяч кілометрів ЛЕП.

Як повідомлялося, відтепер жителі столиці мають оффлайн доступ до графіків відключень світла ДТЕК у мобільному застосунку «Київ Цифровий».

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *