Макс Ферстаппен достроково став триразовим чемпіоном Формули-1

Макс Ферстаппен. Фото - championat.com

У суботу в Катарі на спринтерській гонці Гран-прі Ферстаппен був впевнений у здобутті титулу, коли його напарник по команді Серхіо Перес вилетів, і він мав шанс закріпити своє лідерство на вершині чемпіонату.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Eurosport, Макс Ферстаппен оформив хет-трик з титулів переможця Чемпіонату світу Формули-1 з Red Bull на спринтерській гонці Гран-Прі Катару в суботу, в якій переміг Оскара Піастрі з McLaren.

Забезпечення титулу для голландця здавалося неминучим давно в сезоні, оскільки його команда задала темп з самого початку, а з Серхіо Пересом як його напарником по команді пара вже виграла чемпіонат серед конструкторів.

У суботу йому потрібно було фінішувати шостим або вище, щоб знову стати чемпіоном. Піастрі стартував з поулу, а Ферстаппен опинився третім, в другому ряду. Це означало, що нідерландець був упевнений у виграші свого третього титулу, і він зміг піднятися на перше місце перед фінішною лінією.

Виступаючи після гонки, він сказав:

Звичайно, це фантастичне відчуття, це був неймовірний рік і багато чудових гонок, і я дуже пишаюся роботою команди. Бути частиною цієї групи людей було так приємно, і бути триразовим чемпіоном світу – це просто неймовірно.

Ферстаппен раніше говорив про те, що знає, що має обмежений час у спорті, але він не показав жодних ознак того, що хоче найближчим часом відійти від гонок.

Він додав:

Ми будемо продовжувати наполягати і намагатися робити все можливе, сьогодні була досить захоплююча гонка, було трохи прикро з автомобілями безпеки, але в цілому було весело. Я просто бачу, що відбувається, я насолоджуюся моментом і, сподіваюся, звичайно, ми зможемо зберегти цей імпульс деякий час.

Батько Ферстаппена, Йос Ферстаппен, сам колишній пілот Формули-1, похвалив свого сина, сказавши:

Звичайно, ми це цінуємо, але це також те, як він це зробив, він був таким домінуючим цього року, і він показав дуже добре, і я дуже пишаюся цим.

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *