Рафа повертається: легендарний тенісист після травм і пропущеного сезону зіграє на Australian Open-2024

Рафаель Надаль не виступав на змаганнях з січня цього року, коли на Відкритому чемпіонаті Австралії 2023 року він зазнав сенсаційної поразки у другому раунді від Маккензі Макдональда
Рафаель Надаль повернеться на Australian Open-2024. Фото - sport24

Згодом 37-річний тенісист переніс операцію на стегні та пропустив інші турніри Великого шолома цього року. Однак, як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Eurosport, генеральний директор турніру Крейг Тайлі оголосив, що іспанець повернеться на Australian Open 2024 року в січні, сказавши: «Рафа повернеться».

Останній виступ на турнірах 37-річного гравця відбувся на АО-2023 року, коли він зазнав сенсаційної поразки у другому раунді від Маккензі Макдональда.

Надаль отримав травму стегна під час цього матчу. Через це іспанець був змушений знятися з Відкритого чемпіонату Франції в червні, а потім переніс операцію на стегні.

22-разовий переможець турнірів Великого шолома вперше з 2003 року вибув із топ-100 ATP Tour через брак ігрового часу.

Він міг лише сидіти склавши руки і дивитися, як Новак Джокович встановив рекорд серед чоловіків за кількістю титулів Великого шолома в одиночному розряді (24) після того, як виграв Australian Open, French Open і US Open цього сезону.

Ми можемо ексклюзивно розповісти тут і зараз, що Рафа повернеться. Він був у вимушеній відпустці більшу частину року, і в розмові з ним протягом останніх кількох днів він підтвердив, що повернеться, чому ми дуже раді. Це чудово

– сказав Тайлі в The Today Show.

Раніше іспанець натякнув, що 2024 рік може стати його останнім сезоном в ATP турі.

У середу Надаль прискорив чутки про своє повернення, опублікувавши пост у соціальних мережах, нібито підтвердивши свій намір змагатися в Австралії.

Я ціную вотум довіри від Australian Open. Я тренуюся щодня і наполегливо працюю, щоб якнайшвидше повернутися

– написав він на X (раніше Twitter).

Однак представник Надаля Беніто Перес-Барбаділло сказав Reuters, що щодо майбутнього розкладу іспанця поки немає нічого, щоб можна було оголосити.

Тим часом Тайлі також натякнув, що Нік Кірьос може повернутися на свій домашній турнір після року, повного травм.

Кірьос пропустив усі чотири турніри Великого шолома у 2023 році через різні травми, починаючи з травми коліна, яка не дозволила йому взяти участь у Australian Open у січні. Австралієць знявся з Відкритого чемпіонату США через проблеми із зап’ястям, через які він також не брав участь у Вімблдоні. Проблема з ногою завадила йому виступити на Відкритому чемпіонаті Франції.

Ми знаємо, що Нік тренувався і також хоче повернутися. Тому ми очікуємо його повернення

– додав Тайлі.

Тайлі припустив, що на Australian Open 2024 також повернуться Наомі Осака, Анжелік Кербер і Каролін Возняцкі.

У 2024 році Australian Open вперше в історії триватиме 15 днів. Перший турнір Великого Шолома року тепер розпочнеться в неділю, щоб звільнити місце в розкладі на додатковий день.

Також раніше ми повідомляли про те, що Кріштіану Роналду збирається грати як мінімум до 2027 року

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *