Чергове «дно» російського спорту: МОК позбавив Олімпійський комітет Росії повноважень та фінансування

Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) оголосив, що зупиняє діяльність Олімпійського комітету Росії (ОКР) до повідомлення
Міжнародний олімпійський комітет позбавив Олімпійський комітет Росії повноважень та фінансування. Фото - olympics.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на офіційну заяву МОК, було вирішено, що російський комітет порушив Олімпійську хартію, коли включив до свого складу спортивні організації окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, які перебувають у підпорядкуванні Національного олімпійського комітету (НОК) України. У МОК зазначили, що це «порушує територіальну цілісність НОК України».

Олімпійський комітет Росії більше не має права діяти як національний олімпійський комітет, як це визначено в Олімпійській хартії, і не може отримувати будь-яке фінансування від олімпійського руху

– сказано у рішенні МОК.

В організації додали, що рекомендації МОК від 28 березня 2023 року щодо допуску окремих російських спортсменів до міжнародних змагань залишаються чинними. Зокрема, там йдеться про те, що міжнародні спортивні федерації зможуть допустити атлетів із РФ та Білорусі до змагань, якщо ті не підтримують вторгнення Росії в Україну та не пов’язані із силовими структурами.

Також МОК залишає за собою право пізніше ухвалити рішення про участь окремих росіян в Олімпійських іграх у 2024 та 2026 році як нейтральних спортсменів.

Олімпійський комітет Росії заявив, що рішення МОК про зупинення діяльності ДКР лише закріплює фактичну ситуацію і ніяк не вплине на російських спортсменів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що стало відомо, де пройдуть ЄВРО-2028 та ЄВРО-2032

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *