Золотий м`яч 2023: хто зупинить Ліонеля Мессі на шляху до 8-го титулу

Ліонель Мессі є семиразовим рекордсменом-володарем Золотого м'яча найкращому футболісту світу, в той час як колишній нападник Реала і збірної Франції Карім Бензема є чинним володарем титулу найкращого футболіста світу
Ліонель Мессі і його Золоті м`ячі. Фото - 24.tv

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Eurosport, Ліонель Мессі наразі є основним фаворитом на отримання свого восьмого Золотого м’яча під час вручення трофею найкращому футболісту світу 2023 року.

36-річний футболіст привів Аргентину до слави чемпіонату світу в грудні минулого року вперше з 1986 року. Церемонія вручення «Золотого м’яча-2023» відбудеться в театрі Шатле в Парижі в понеділок, 30 жовтня.

У шорт-листі тридцять гравців, але чи справді варто комусь із них з’являтися, коли Мессі, як вважають, гарантовано знову отримає Золотий м’яч?

Eurosport обрав п’ять гравців, на яких варто звернути увагу.

ЕРЛІНГ ХАЛАНД

Безсумнівно, найближчим суперником Мессі за трофей є Ерлінг Хааланд, і букмекери, здається, теж так вважають, а нападник Манчестер Сіті є другим фаворитом на отримання Золотого м’яча.

Норвезький форвард був неперевершеним у сезоні 2022/23, забивши 52 голи в 53 іграх у всіх турнірах, а команда Пепа Гвардіоли здобула трофеї Прем’єр-ліги, Ліги чемпіонів і Кубка Англії. Хааланд вже поповнив свою особисту колекцію трофеїв після того, як став гравцем року за версією УЄФА.

КЕВІН ДЕ БРЮЙНЕ

З точки зору боротьби за трофей з Мессі та Халандом, бельгійський півзахисник Кевін Де Брюйне є гарним претендентом.

У 2022 році Де Брюйне посів третє місце в рейтингу букмекерів, які вважають, що результат може гарною нагородою для людини, яка минулого сезону забила 41 м’яч у 49 матчах у всіх турнірах і завершила з найбільшою кількістю результативних передач у Прем’єр-лізі.

ДЖУД БЕЛЛІНГЕМ

Трансформація Джуда Беллінгема в півзахисника світового рівня триває, і його акції тільки зростають після його гучного переходу з Боруссії Дортмунд до Реала.

Беллінгем забив 10 голів у своїх перших 10 іграх, а також зарекомендував себе як один із найважливіших гравців Англії.

20-річний Беллінгем навряд чи отримає головний приз, але він також номінований на трофей Копа, який присуджується найкращому гравцеві світу до 21 року. Жоден англієць раніше не вигравав трофей.

КІЛІАН МБАППЕ

Шоста номінація на «Золотий м’яч» у його кар’єрі відбулася завдяки тому, що Мбаппе забив 54 голи в 56 матчах за клуб і збірну минулого сезону.

Незважаючи на, здавалося б, постійну плутанину навколо його майбутнього в Парі Сен-Жермен, Мбаппе виграв титул Ліги 1 і став кращим бомбардиром вищого дивізіону Франції.

Хет-трик у фіналі Чемпіонату світу приніс Мбаппе «Золоту бутсу» турніру, випередивши Мессі з вісьмома голами та двома асистами в Катарі. Але, звісно, головний приз забрав Мессі.

КАРІМ БЕНЗЕМА

Минулорічний переможець Карім Бензема заслуговує на згадку, особливо тому, що він лише один з двох гравців, які не дали отримати Золотий м`яч Ліонелю Мессі чи Кріштіану Роналду з 2007 року. Другим був Лука Модріч.

Бензема, який влітку перейшов з Реала в Аль-Іттіхад, знову в списку. Незважаючи на те, що Франція не потрапила до фіналу Чемпіонату світу, Бензема забив 31 гол у всіх турнірах у своєму останньому сезоні в іспанській столиці, залишивши Бернабеу другим результативним бомбардиром в історії клубу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що легендарного футбольного тренера можуть відправити на пенсію через постійні поразки його клубу

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *