Чому базові вправи завжди краще ізольованих

Ізольовані вправи відмінно підходять для незначного коригування, проте для тих, хто хоче внести суттєві зміни, вони не ідеальні
Юрій Федоров 380 Коментувати
Фото - barbend.com

Вибір вправ може фактично покращити чи зруйнувати програму тренувань. Якщо ви не оберете правильні вправи, вам буде важко досягти своїх цілей та побачити прогрес. Часто новачки думають, що чим більше вправ вони зможуть зробити, тим краще. Зрештою, вплив на м’яз з усіх мислимих кутів повинен означати, що ви тренуєте його якнайкраще, правильно? Неправильно.

Ізольовані вправи відмінно підходять для незначного коригування, коли ви вже встановили свої цілі, проте для тих, хто хоче значно наростити м’язову масу або скинути жир, вони не ідеальні. Нижче наведено причини, чому.

Кількість стимульованих м’язових волокон

Ізольовані вправи не дадуть вам максимальної віддачі від витрачених коштів, тому що вони просто не орієнтовані на таку кількість м’язових волокон. Наприклад, боєць змішаних єдиноборств Джон Джонс взагалі займається ізоляцією, вважаючи її марною собі. Укласти парі на поєдинки Джона Джонса чи будь-якого іншого представника ММА допоможе mostbet az.

Використовуйте жим лежачи. Жим лежачи опрацьовує грудні м’язи, трицепси та дельтоїди, а біцепси діють як динамічний стабілізатор.

Віддача значною мірою орієнтована лише на ваші трицепси. Як ви думаєте, який із них забезпечить найбільше зростання – жим лежачи чи ізольовану вправу на трицепс? Вочевидь, що перше. Вибравши комплексні вправи, які становлять більшу частину вашого тренувального розкладу, ви будете впевнені, що отримаєте максимально інтенсивне тренування.

Скорочення часу у тренажерному залі

Ще одна причина, чому базові вправи кращі, крім останнього фактора, полягає в тому, що при кожному підйомі ви задієте більше м’язових волокон і, отже, вам потрібно проводити менше часу в тренажерному залі. Хто не хоче найкращого результату за менший час?

Якщо ви не намагаєтеся знайти нову другу половинку у спортзалі (у цьому випадку вас, ймовірно, взагалі не турбує ефективна програма тренувань), у вас, скоріше за все, є інші справи, які потребують вашого часу.

Використовуючи комплексні вправи, ви можете виконати 3–5 вправ за сеанс, достатньо навантажити свій організм, щоб стимулювати руйнування м’язів, а потім вийти та дати своєму тілу час відновитись.

Найбільший викид гормонів

Комплексні вправи впливають не тільки на найбільшу частину м’язових волокон, але і викликають найбільше вивільнення анаболічних гормонів в організмі. Двома яскравими прикладами є тестостерон та гормон росту.

Share This Article
Наша інформація - це ключ до розуміння подій
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *