Силовий тренінг: лайфхаки з їжі та відпочинку

Якщо ви хочете присвятити себе бодібілдингу, то дійте як спортсмен. Побудувати сильніше і здоровіше тіло означає робити це як у тренажерному залі, так і за його межами
Юрій Федоров 297 Коментувати
Фото - hybridathletepro.com

Коли ви не тренуєтеся, уникайте куріння, алкоголю та інших шкідливих для здоров’я вад, наскільки це можливо. Це допоможе вам вести здоровіший спосіб життя, що відповідає вашим зусиллям у тренажерному залі. Саме так і чинять професійні атлети, за змаганнями за участю яких спостерігають мільйони фанатів. А багато вболівальників ще й роблять ставки на їх виступи за допомогою БК olybet.lv.

Майте профіцит калорій

Це одна з тих порад з бодібілдингу, яку більшість людей спочатку не розуміють. Щоб наростити м’язову масу, вам потрібно вживати більше калорій, ніж спалюєте.

Намагайтеся не вживати замало калорій, оскільки це може означати, що ваше тіло може почати спалювати м’язи, які ви будуєте, щоб одержати енергію. Якщо у вас сидяча робота вам знадобиться менше калорій, а якщо ви дуже активні, вам знадобиться більше. Для спалювання жиру потрібно дефіцит калорій, а нарощування м’язової маси – навпаки.

Їжте частіше

Якщо ви новачок у бодібілдингу, краще їсти частіше. Намагайтеся їсти 4-5 разів на день і не залишайтеся без їжі більше 3-4 годин.

У міру того, як ваше тіло нарощує м’язи, йому знадобиться постійне джерело палива, яке надходить з їжі.

Уникайте нездорової їжі

Це правда, що ви хочете набрати вагу, але ви також хочете, щоб ця вага являла собою м’язову масу, а не жир! Дотримуючись цієї поради, споживайте якісну їжу, таку як нежирні білки, складні вуглеводи та корисні жири, і уникайте нездорової їжі, солодощів та жирної їжі.

Єдиний раз, коли вам слід вживати вуглеводи, що швидко засвоюються, такі як цукор, – це відразу після тренування.

Їжте фрукти та овочі

Крім макронутрієнтів (білків, вуглеводів та жирів), вашому організму також необхідні мікроелементи (вітаміни та мінерали). В основному вони представлені у вигляді фруктів та овочів, тому переконайтеся, що ви отримуєте їх достатньо щодня, як до, так і після тренування.

Листова зелень, така як шпинат, броколі та спаржа, – це звичайні продукти, що допомагають наростити м’язову масу, але, як і очікувалося, ви можете включити у свій раціон овочі на свій вибір. Крохмалисті овочі також дуже корисні; до них відносяться картопля, кукурудза і навіть горох.

Відпочинок та відновлення

Одна з найважливіших порад з бодібілдингу для початківців – дати організму час на відновлення. Ваші м’язи ростуть не під час тренування, а в періоди відпочинку, особливо коли ви спите. Оптимально спати вісім-дев’ять годин на добу. Якщо у вас виникли проблеми із засипанням, спробуйте ввести новий порядок дня, який допоможе вам налагодити графік сну.

Share This Article
Наша інформація - це ключ до розуміння подій
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *