Новак Джокович в сьомий раз виграв фінальний турнір ATP і встановив черговий рекорд

Новак Джокович випередив Роджера Федерера як тенісист, який виграв найбільшу кількість титулів на Підсумковому турнірі ATP. У цьогорічному фіналі він переміг Янніка Сіннера 6-3 6-3, здобувши свій сьомий титул на престижному турнірі наприкінці сезону. Маючи на своєму рахунку ще три титули Великого шолома, Джокович сказав, що це був «один із найуспішніших сезонів» у його кар’єрі
Новак Джокович виграв рекордний сьомий титул у фіналі ATP після комфортної перемоги над Янніком Сіннером. Фото - atptour.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Eurosport, розбурхана публіка в туринському Pala Alpitour явно підтримувала італійця, але серб Джокович зміг перемогти у двох сетах і помстився супернику за поразку на груповому етапі.

Сіннер порадував своїх прихильників, коли він несподівано переміг Джоковича 7-5 6-7(5) 7-6(2) на початку цього тижня. Потім Сіннер переміг Даніїла Мєдвєдєва у півфіналі. Тим часом Джокович забронював собі місце у фіналі, вигравши свою останню зустріч з другою ракеткою світу Карлосом Алькарасом.

Перша ракетка світу цього вечора була безжальною в першому сеті проти Сіннера, здобувши перемогу всього за 38 хвилин. Він виграв 20 із 22 очок на своїі подачі та виконав 73% своїх перших подач, а його опонент ледве зміг увійти в гру.

Сіннер зумів порушити ритм Джоковича у другому сеті, але не зміг скористатися можливістю зрівняти рахунок.

Матч-пойнт прийшов з перевагою Джоковича 5-3 у другому сеті, а подвійна помилка Сіннера принесла йому історичну перемогу.

Тепер 36-річний тенісист випередив Роджера Федерера як тенісист з найбільшою кількістю титулів у фіналах ATP.

У той час як його однолітки або припинили кар’єру в тенісі, або страждають від травм, Джокович провів один із найвражаючих сезонів.

Перемоги були на Відкритому чемпіонаті Австралії, Відкритому чемпіонаті Франції та Відкритому чемпіонаті США, але він знову не зміг виграти календарний Grand Slam після поразки від Карлоса Алькараса у фіналі Вімблдону.

Джокович, який заробив 3,5 мільйона фунтів стерлінгів за перемогу у фіналі ATP, погодився, що ця кампанія була «одним із найуспішніших сезонів» у його кар’єрі.

З моєю командою ми пережили чудові моменти, важкі моменти, і вони допомогли мені отримати цей трофей

– сказав він.

Мені 36 років, тому зараз все трохи складніше, але вони допомагають мені пройти через це. Результати неймовірні завдяки роботі та відданості моєї команди.

Сіннер провів успішний сезон, незважаючи на поразку в Турині, вигравши чотири титули ATP, включаючи Відкритий чемпіонат Канади. Джокович спрогнозував, що 22-річний гравець зможе в майбутньому виграти турнір Великого шолома.

Це був не той результат, якого ти хотів сьогодні, але я бажаю тобі чудового сезону наступного року

– сказав він Сіннеру.

У тебе є всі шанси стати першою ракеткою світу та виграти турнір Великого шолома.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Новак Джокович обіграв Карлоса Алькараса і вийшов в фінал підсумкового турніра ATP

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *