Карлос Алькарас розкрив ще один свій талант в спорті: на цей раз не на тенісному корті

Друга ракетка світу виявився захопленим шахістом, який нещодавно грав проти місцевих жителів у своєму рідному місті
У Алькараса всі правильні ходи… На корті та на шахівниці. Фото - atptour.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на ATP Tour, Карлос Алькарас звик грати і вигравати на тенісних кортах. Одним із ключів до успіху іспанця є його читання гри, його тактичний нюх і його здатність стратегічно бути на крок попереду своїх опонентів під час розіграшів.

Отже, як ці навички допомагають 20-річному хлопцю, коли справа доходить до погоні за перемогами на шахівниці? Алькарас — захоплений шахіст, якого дідусь познайомив з грою, коли він був маленьким хлопчиком. Його пристрасть до шахів збереглася до сьогодні.

Це допомагає мені бути швидшим у розумінні, спостерігати за ходами, бачити рух, який ти хочеш зробити, стратегію… постійно концентруватися

– сказав Алькарас в інтерв’ю Marca.

У шахах, як і в тенісі, якщо на хвилину відвести погляд від м’яча, можна програти матч. У цьому відношенні вони досить схожі дисципліни. Це допомагає мені, тому що ти зосереджений, твій розум працює.

Любителі тенісу та шахів тепер мають шанс перевірити навички Алькараса зі слоном і пішаком у руках. Номер 2 у рейтингу ATP і володар 12 титулів ATP Tour, включаючи два турніри Великого шолома, був представлений як бот Chess.com, якому будь-який користувач може кинути виклик віртуально на платформі.

Однак це буде непроста гра. У бота є вся зброя з репертуару Алькараса, що відображає його реальні рухи на шаховій дошці. Ймовірно, його буде важко обіграти.

Алькарас також нещодавно тренувався. Кілька тижнів тому він сидів на громадській терасі на Пласа-де-лас-Флорес у своєму рідному місті Мурсія, щоб зіграти з членами міського шахового клубу Thader. Перехожі були здивовані, побачивши, що тенісист цього разу змагається без ракетки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Новак Джокович обіграв Карлоса Алькараса і вийшов в фінал підсумкового турніра ATP

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *