Новий етап Формули-1: в календарі легендарних перегонів з`явиться неймовірна вулична траса в Мадриді

Іспанська траса Circuit de Barcelona-Catalonya, яка була реконструйована напередодні гонки 2023 року, втратить статус єдиного етапу Гран-прі на території Іспанії після 35 років домінування
Згідно з повідомленнями, керівництво Formula One може додати другий Гран-прі на території Іспанії до свого календаря з 2026 року. Фото - formula1.com

Це пов’язано з тим, що в календарі буде введено нову трасу в Мадриді. Звіти іспанського видання Ok Diario стверджують, що F1 збирається оголосити про нову «Формулу-1 Гран-прі Мадрида» після реєстрації торгових марок із назвою, інформує «Kreschatic».

Репортер Формули-1 Джо Савард сказав, що це оголошення передбачає проведення гонок на трасі Мадрида щонайменше протягом десяти років з 2026 року.

Савард додає, що гонка проходитиме на напівпостійній трасі навколо конференц-центру Ifema поблизу аеропорту Барахас і поруч із тренувальним полем Реал Мадрид.

формула-1
Як виглядатиме запропонована нова траса в Мадриді. Фото – thesun.co.uk

Керівники Ф1 вже деякий час дивляться на Мадрид як на нового господаря Ф1. Востаннє Мадрид приймав гонку Формули-1 на Харамі в 1981 році, а Барселона приймає національну гонку Формули-1 з 1991 року.

Угода з автодромом у Каталонії розрахована до 2026 року, причому Мадрид і Барселона спочатку прийматимуть обидві гонки.

Савард повідомляє, що гонка буде повністю доступна для огляду з громадського транспорту, включаючи мережу міського метро, що контрастує з обмеженим переглядом, який бачили вболівальники на Гран-при Лас-Вегаса.

Генеральний директор Формули-1 Стефано Доменікалі відкрито заявив про намір додати нову гонку в Іспанії.

Говорячи раніше про відкриття виставки Формули-1 у Мадриді, Доменікалі сказав:

Ми працюємо над тим, щоб провести тут гонку, і дуже приємно, у цієї траси є так багато претендентів, тому що таким чином ми стаємо дедалі популярнішими.

Дві гонки в Іспанії, звичайно, дуже складно, тому ми задоволені Барселоною, яка має контракт і міцні відносини, але це правда, що Мадрид хоче гонку, тому ми побачимо. Все це добре для Ф1.

Президент FIA Мохаммед Бен Сулаєм також натякнув на цей крок, сказавши:

Це питання зустрічі за столом і обговорення того, що найкраще для Формули-1, також з комерційної сторони.

Це сталося після того, як Доменікалі також припустив, що Формула-1 може мати до 30 гонок протягом сезону.

У цьому сезоні відбулося 23 гонки, і це було рекордом, хоча поточна угода Concorde між командами та Ф1 збільшує цю кількість до 24. Однак ця угода діє лише до 2025 року і може прокласти шлях для повернення Ф1 до Африки та виходу на нові місця.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колишній бос Формули-1 Берні Екклстоун визнав себе винним у шахрайстві

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *