Шахісту із РФ заборонили брати участь в турнірах через підтримку війни в Україні

Черговий шахіст із Російської Федерації Денис Хісматуллін отримав заборону на участь в міжнародних турнірах через свою позицію до російської агресії на території України.
Фото - АНТИКОР

Як повідомляє «Хрещатик» з посиланням на Sport.ua,  російський гросмейстер Денис Хісматуллін уперше висловивcя після інциденту, що стався під час чемпіонату світу зі швидких шахів у Самарканді, коли його суперник з Польщі Як-Кшиштоф-Дуда не захотів тиснути йому руку.

Також він зазначив:

Почали розкриватися факти того, що я спільно із Сергієм Карякіним неодноразово відвідував територію «Спеціальної військової операції» з гуманітарними місіямию Саме після цього найбільш популярний сайт з шахів Chess.com надіслав мені електронний лист, де мене було повідомлено, що від цього моменту мені заборонена будь-яка участь у призових турнірах та будь-яка соціальна активність на їхньому сайті.

Я що стосується моєї особистої думки,  стосовно рішення Дуди не подавати руку перед початком нашої партії, то, звісно ж, я не погоджуюся з ним, але поважаю його право вчинити саме так, демонструючи незгоду з моєю позицією та моєю діяльністю поза шахівницею.

Саме таким чином слова Хісматуліна навів ТГ-канал зрадника-Сергія Карякіна.

Нагадаємо, раніше ми писали про унікальний рекорд, який встановив Кріштіану Роналдо.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *