Легендарний футбольний тренер повідомив, що йому залишилося жити близько року через рак

У Свена-Горана Ерікссона виявили невиліковний діагноз раку, який, за його словами, залишає йому рік життя в «найкращому випадку»
Колишньому тренеру збірної Англії Свену-Горану Ерікссону залишилося жити близько року через рак. Фото - Telegraph

«Я повинен боротися якомога довше», – додав 75-річний Ерікссон, який керував збірною Англії протягом п’яти років, перш ніж залишити команду після чемпіонату світу 2006 року.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, Ерікссон залишив посаду спортивного директора шведського клубу «Карлстад» 11 місяців тому через проблеми зі здоров’ям.

Говорячи про свою хворобливу зовнішність, він сказав в інтерв’ю Радіо P1:

Кожен бачить, що у мене погана хвороба, і всі вважають, що це рак, і це так. Але я повинен боротися з цим якомога довше. Я знаю, що в кращому випадку це близько року, в гіршому – навіть менше. Або в кращому випадку, я припускаю, навіть довше. Я не думаю, що мої лікарі можуть бути повністю впевнені в цьому.

Були припущення про його здоров’я погіршилось після того, як він припинив працювати в Карлстаді. Він пояснив, що втратив свідомість після пробіжки минулого року і дізнався, що серйозно хворий.

Після падіння лікарі сказали йому, що він переніс інсульт, а також хворий на рак.

Вони не знають, як довго я хворів на рак, можливо, місяць чи рік.

– додав Ерікссон.

Колись Ерікссон був одним із найуспішніших і найвідомишіх клубних менеджерів у футболі, досягаючи успіху в ІФК Гетеборг, Бенфіці, Ромі, Фіорентині, Сампдорії та Лаціо. У Прем’єр-лізі він очолював Манчестер Сіті та Лестер Сіті. Окрім кар’єри в Англії, коли він очолював так зване «Золоте покоління», він також керував Мексикою, Кот-д’Івуаром і Філіппінами на міжнародному рівні.

Свен-Горан Ерікссон
Свен-Горан Ерікссон та Девід Бекхем. Фото – Telegraph

Працюючи в Англійській асоціації футболу, він був найбільш впізнаваним тренером у світі. Він оживив Англію, і на початку його періоду відбулася знаменита перемога над Німеччиною з рахунком 5:1 у Мюнхені. Але, загалом, у вболівальників залишилось відчуття розчарування від того, що жоден великий трофей не був забезпечений такими легендами футболу, як Девід Бекхем, Стівен Джеррард, Майкл Оуен і Френк Лемпард на їх піку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що помер Франц Беккенбауер – один із найвидатніших гравців в історії футболу

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *