Ліонель Мессі отримав чергову престижну нагороду ФІФА, обійшовши зірку «Манчестер Сіті» Ерлінга Хааланда

Можливо, він зараз і виступає за скромну команду MLS «Інтер Майамі», але Ліонель Мессі продовжує здобувати індивідуальні нагороди
Ліонель Мессі обійшов Ерлінга Хааланда, отримавши найвищу нагороду ФІФА, зірка «Барселони» Айтана Бонматі отримала головний трофей серед жінок. Фото - elpais.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Eurosport, на цей раз його назвали найкращим гравцем ФІФА серед чоловіків 2023 року. Мессі переміг зірку «Манчестер Сіті» Ерлінга Халанда, який забив приголомшливі 52 голи минулого сезону в кампанії, яка виграла требл, і колишнього одноклубника по ПСЖ Кіліана Мбаппе.

Ліонель Мессі отримав нагороду Найкращий гравець ФІФА серед чоловіків, а півзахисник «Барселони» та збірної Іспанії Айтана Бонматі стала найкращою серед жінок.

Мессі, який не відвідав церемонію в Лондоні, можливо, став несподіваним переможцем, враховуючи, що період голосування не включав Чемпіонат світу 2022 року, коли він сенсаційно привів Аргентину до трофею.

Схоже, ці подвиги в Катарі ще мають вплив. За період, на який поширюється нагорода, Мессі забив всього дев’ять голів у 21 матчі за «Парі Сен-Жермен».

Влітку він пішов після закінчення свого контракту, приєднавшись до команди MLS «Інтер Маямі», незважаючи на обговорене повернення до «Барселони». Він був частиною команди, яка виграла Кубок Ліги, а також забив 11 разів у 14 матчах зі своєю новою командою.

За національну збірну він забив п’ять голів у трьох іграх періоду голосування і зараз готується до повернення в MLS цього року.

Багато хто припускав, що Хааланд виграє нагороду після виняткового 2023 року, вигравши требл (Чемпіонат Англії, Кубок Англії і Лігу Чемпіонів) під керівництвом Пепа Гвардіоли у своєму першому сезоні на стадіоні «Етіхад».

У своїй дебютній кампанії в Прем’єр-лізі він побив рекорд бомбардирів, забив 36 голів у 35 матчах, а також забив приголомшливі 52 голи у всіх змаганнях.

Фото – foxsports.com

У жіночій номінації зірка Барселони та Іспанії Бонматі отримала нагороду на знак визнання за свій сезон, вигравши требл з Барселоною, а також тріумф Іспанії на Кубку світу влітку.

Півзахисниця є важливою складовою успіху як її клубу, так і національної збірної, і вона похвалила своїх товаришів по команді, сказавши:

Це був неймовірний і унікальний рік, який я запам’ятаю на все життя. Я завдячую цим командам, за які я граю – Барселона та національна збірна.

Без моїх товаришів по команді я б не була тут, щоб отримати ці нагороди. Я завжди буду вдячна тим, хто мене не підвів: моїй родині та друзям. Я хочу привітати всіх номінантів і сказати, що я пишаюся тим, що є частиною потужного покоління жінок, які змінюють правила гри.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ліонель Мессі отримав Золотий м`яч 2023 і в восьмий раз став найкращим футболістом світу

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version