Українська тенісистка повторила досягнення Еліни Світоліної і вперше в кар`єрі вийшла в півфінал Australian Open

23-річна українка здобула свою восьму перемогу в Мельбурні за останні три тижні, обігравши 19-річну представницю Чехії Лінду Носкову в чвертьфіналі на Род Лейвер Арені в середу, 6-3, 6-4, щоб вийти вперше в кар`єрі в передостанній раунд турніру Великого шолома
Даяна Ястремська обіграла Лінду Носкову та виходить у півфінал Australian Open. Фото - wtatennis.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на офіційний сайт WTA, колишня 21-а ракетка світу Ястремська, яка зараз займає 93-ю позицію в рейтингу, стала п’ятою учасницею з кваліфікації у Відкритій Ері, яка дійшла до півфіналу турнірів Великого шолома, і другою, якій вдалося це зробити на Australian Open після Крістін Дорі в 1978 році. Троє з них зробили це в цьому десятиліті: британка Емма Радукану два роки тому виграла титул US Open після кваліфікації, а аргентинка Надя Подороська дійшла до півфіналу на Ролан Гаррос у 2020 році.

Ястремська стала п’ятою українкою, яка коли-небудь вийходила в чвертьфінал турніру Великого шолома, і одеситка тепер стане другою, яка зіграє в півфіналі, після Еліни Світоліної, коли в четвер увечері вона зустрінеться з посіяною під номером 12 Чжен Ціньвень за право зіграти в фіналі турніру.

Даяна Ястремська
Фото – twitter.com/AustralianOpen

Ястремська мала найнижчий рейтинг із восьми жінок, які залишилися в розіграші, виходячи до чвертьфінального раунду. Усі п’ять перемог в основній сітці Ястремська здобула проти гравців, які мають рейтинг вище за неї. Їй знадобилася лише 1 година 18 хвилин, щоб вибити 50-ю ракетку світу Носкову, яка раніше вибила 31-у ракетку світу Марі Бузкову в першому раунді, першу ракетку світу Ігу Свьотек у третьому раунді та українку Еліну Світоліну, яка була посіяна під 19 номером, і яка завершила виступ на турнірі лише після трьох геймів свого матчу четвертого раунду через травму.

Носкова першою зробила брейк на подачі в чвертьфіналі – Ястремська допустила три невимушені помилки при рахунку 1-1. Ястремська відразу ж зробила зворотній брейк, зробивши рахунок 2-2, виграла останні три гейми першого сету, а потім взяла чотири з п’яти останніх геймів у матчі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Новак Джокович у марафонському матчі переміг Тейлора Фріца і вийшов в півфінал Australian Open

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *