Ліонель Мессі розлютив вболівальників в Гонконзі: вчинок футболіста змусив втрутитись в ситуацію уряд країни

Китайські державні ЗМІ, гонконгські політики та вболівальники висловлюють своє невдоволення після того, як Ліонель Мессі зіграв у матчі в Японії, лише через кілька днів після того, як він залишився на лаві запасних в довгоочікуваному матчі в Гонконзі
Ліонель Мессі грає в середу в товариському матчі на Японському національному стадіоні, що викликало гнів вболівальників у Гонконзі, де він залишився на лаві запасних через травму. Фото - USA Today Sports

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, у минулу неділю багато хто в Гонконзі був розчарований, коли 36-річний аргентинський гравець не вийшов на поле під час матчу «Інтер Маямі». Після матчу розгнівані вболівальники вимагали відповідей і повернення грошей. Головний тренер Майамі Херардо «Тата» Мартіно заявив, що Мессі визнано непридатним для участі в недільному товариському матчі в Гонконзі.

У заяві уряду Гонконгу йдеться:

Що стосується того, що Мессі не зіграв сьогодні в матчі, уряд, а також усі футбольні вболівальники надзвичайно розчаровані домовленістю організаторів. Організатори зобов’язані всім футбольним уболівальникам надати пояснення.

Деякі вболівальники з материка подорожували 12 годин в Гонконг, щоб побачити Мессі, пише Global Times, розчарування уряду та вболівальників «цілком зрозуміле». Вплив цього інциденту «вийшов далеко за межі спортивної сфери».

ліонель мессі
Ліонель Мессі сидить на лаві запасних під час недільного матчу в Гонконзі. Фото – Reuters

Безпосередньо перед грою з Японією в середу Мессі вибачився перед своїми китайськими фанатами на Weibo, сказавши, що дуже шкода, що він не зміг зіграти в Гонконзі через травму.

Усі, хто мене знає, знають, що я завжди хочу грати, особливо в тих матчах, коли ми подорожуємо так далеко, і люди раді бачити наші ігри. Сподіваюся, ми зможемо повернутися і зіграти матч в Гонконзі.

– написав він китайською та іспанською.

Матч у Гонконзі зібрав 40 000 уболівальників, деякі глядачі заплатили майже 5000 гонконгських доларів (640 доларів) за квиток. За даними Global Times, Рада споживачів Гонконгу заявила, що отримала 547 скарг, пов’язаних із відсутністю Мессі, на загальну суму 3,64 мільйона гонконгських доларів (465 466 доларів США).

У своїй заяві Бюро культури, спорту та туризму Гонконгу заявило, що, як і вболівальники, воно дуже розчароване тим, що Мессі не зміг зіграти в Гонконзі через травму.

Однак через три дні Мессі зміг активно і вільно грати в Японії. Уряд сподівається, що організатори та команди зможуть надати розумні пояснення.

– йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ліонель Мессі отримав чергову престижну нагороду ФІФА, обійшовши зірку «Манчестер Сіті» Ерлінга Хааланда

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *