Стало відомо, хто судитиме фінал чемпіонату світу зі снукеру в Шеффілді

Пол Коллієр стане головним рефері фіналу чемпіонату світу зі снукеру у Шеффілді, який відбудеться 5 і 6 травня. Валлієць судитиме фінал Крусібла вчетверте
Один з найкращих і найвідоміших рефері туру Пол Коллієр вчетверте керуватиме головним матчем у снукері. Фото - wst.tv

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на WST, фінал чемпіонату світу зі снукеру буде останнім матчем Коллієра як рефері у Світовому снукерному турі, оскільки він зніме білі рукавички, щоб зосередитися на своїй ролі директора турнірів в глобальному спортивному колі.

Коллієр вперше з`явився у турі в 1992 році, а в 2004 році він вперше судив фінал Чемпіонату світу, коли Ронні О’Салліван переміг Грема Дотта. На той час йому було лише 33 роки, і він був наймолодшим суддею фіналу Крусібла, хоча з тих пір цей рекорд був затьмарений Марселем Екхардтом. Коллієр із Ньюпорта також був головним суддею у фіналах 2016 та 2021 років.

Зараз 53-річний рефері відіграє ключову роль за лаштунками як один із членів команди директора турніру WST.

фінал чемпіонату світу зі снукеру
Пол Коллієр. Фото – wst.tv

Попередньо коментуючи свій четвертий фінал чемпіонату світу зі снукеру у Крусіблі, він сказав:

Це буде емоційно, знаючи, що я більше не буду судити. Мені подобається їхати у Шеффілд, знаючи, що я буду судити Крусібл. Це завжди було те місце, де я хотів бути, я все ще збираюся бути присутнім на Чемпіонаті світу, просто я буду мати іншу роль.

Без сумніву, Крусібл є найкращим місцем. Усім, хто туди ходить, подобається. Це також найважче місце для суддівства, тому що воно дуже маленьке.

З наступного сезону я не буду за снукерним столом, але я все ще задіяний у грі, яку люблю, і я все ще можу в ній щось сказати. Я пройшов через різні епохи: я судив Рея Ріардона, Джона Спенсера, Едді Чарльтона і Кліффа Торбурна. Потім я пройшов через панування Стівена Хендрі у 90-х і сучасну епоху, і я пишаюся тим, що зробив.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що семиразовий чемпіон світу зі снукеру не зіграє на головному турнірі року

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *