Марк Вільямс виграв Чемпіонат Туру зі снукеру і завоював 26 рейтинговий титул в кар`єрі

Марк Вільямс здобув одну з найбільших перемог у своїй 32-річній кар’єрі, програючи в матчі 5-3 і обігравши Ронні О'Саллівана з рахунком 10-5 у фіналі Johnstone's Paint Tour Championship
Марк Вільямс з дружиною і синами. Фото - wst.tv

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на WST, окрім його титулів на турнірах Потрійної корони, цей титул вже назвали одним із найзначніших тріумфів Вільямса, оскільки він переміг трьох найкращих гравців світу цього тижня в Манчестері – Джадда Трампа з рахунком 10-4 у чвертьфіналі, Марка Аллена 10-5 у півфіналі, а потім Ронні О’Саллівана у фіналі. У віці 49 років Марк Вільямс грав у найкращий снукер з тих пір, як отримав свою третю корону в Крусіблі в 2018 році.

О’Салліван, володар п’яти титулів у цьому сезоні, здавався непереможним, коли виграв чотири фрейми поспіль із трьома сенчурі, щоб повести в рахунку 5-3, але саме Вільямс взяв на себе відповідальність у вечірній сесії, вигравши сім фреймів поспіль, щоб отримати трофей і головний приз у розмірі £150 000. Це 26-й рейтинговий титул у його кар’єрі та другий у сезоні, після того, як він здобув Cazoo British Open у вересні. Піднявшись до шостого місця в рейтингу, Вільямс відправляється в Шеффілд за два тижні на вершині своєї форми та сповнений впевненості.

Ронні О'Салліван
Ронні О’Салліван і Марк Вільямс перед матчем. Фото – wst.tv

За останні два десятиліття Марк Вільямс мав поганий результат проти свого товариша з «Класу 92» О’Саллівана, програвши 22 з попередніх 24 зустрічей. Але під наглядом дружини Джоан і синів Коннора, Кіана та Джоела він виявився на висоті в їхньому першому рейтинговому фіналі після Відкритого чемпіонату Китаю 2000 року.

Ронні О'Салліван
Ронні О’Салліван. Фото – wst.tv

О’Салліван упустив 42-й рейтинговий титул у кар’єрі та шанс виграти шість титулів за один сезон вперше з 2000/01. Він залишається першим номером світового рейтингу, а його рекордна сума призових за сезон зросла до £1 215 500.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Марк Селбі заговорив про завершення кар`єри після програшу в першому раунді Чемпіонату Туру зі снукеру

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *