Російська пропаганда використала Тома Круза для дискредитації Олімпійських Ігор в Парижі

Дезінформація, спрямована на розпалювання страху, розпочата Москвою у відповідь на те, що її спортсменам заборонили брати участь у змаганнях
"Документальний" фільм російського виробництва називається Олімпіада впала, що обіграє назву фільму 2013 року Олімп впав. Фото - Telegraph

Росія використала діпфейк Тома Круза для створення “документального” фільму про корупцію на Олімпійських іграх у рамках кампанії з розпалювання страху перед терористичним нападом на паризькій події цього літа, пише Telegraph.

Як повідомляє «Kreschatic», згідно зі звітом відділу розвідки Microsoft про загрози, акцію дезінформації було розпочато у відповідь на те, що російським спортсменам заборонили брати участь в Іграх 2024 року через війну в Україні.

Щоб надати достовірності підробленому документальному фільму Netflix, в якому з`являється створений штучним інтелектом Том Круз, Росія імітувала рецензії на нього від Девіда Бекхема, Джареда Лето, Майлі Сайрус і Майка Тайсона.

Ці триваючі операції російського впливу мають дві головні цілі: принизити репутацію [Міжнародного олімпійського комітету] на світовій арені та створити очікування спалаху насильства в Парижі під час літніх Олімпійських ігор 2024 року.

– йдеться у звіті.

Олімпійські ігри 2024
Фото – rbc.ua

У фальшивому документальному фільмі фальшивий Круз розповідає про ймовірну корупцію в МОК, головним архітектором якої, як стверджується, є Томас Бах, президент комітету. У звіті, створеному за допомогою штучного інтелекту, йдеться, що хрестовий похід Круза, спрямований на очищення спорту, відображає одного з його вигаданих героїв фільму – Джеррі Магуайра, який пише заяву про нечесність у бізнесі спортивного менеджменту.

У якийсь момент його фальшивий аватар зауважує: «Члени МОК користуються багатьма особливими привілеями, такими як VIP-послуги під час Олімпіади. Напевно, ви зараз думаєте про те, якими привілеями я користуюся під час зйомок. Найбожевільніша вимога, яку я коли-небудь пред’являв, — номер із двома спальнями для мене та мого саєнтологічного духовного провідника».

Його голос іноді здається дивно невиразним, наприклад, коли він каже: «Довгий час я був налаштований на спорт, який міг би стати серйозним, якби не травма коліна».

В іншій сумнівній цитаті фальшивий Круз вигукує: «У псевдопантеоні спортивного Олімпу [Томас] Бах навіть не фальшивий бог, він просто копія Автоліка з Гермеса, бога обману та хитрості».

YouTube видалив фільм на вимогу МОК після того, як він поскаржився на «цілий документальний фільм, створений із наклепницьким вмістом, підробленим оповіданням і неправдивою інформацією, використовуючи згенерований штучним інтелектом голос всесвітньо відомого голлівудського актора», але він залишився доступним у Telegram, додала Microsoft.

За даними Microsoft, російська пропаганда також оприлюднила кадри, які нагадують справжні новини, які попереджають про правдоподібні загрози насильства на Іграх у Парижі.

Фальшивий звіт, який нібито надійшов від Euronews у Брюсселі, неправдиво «повідомляв», що парижани купували страхування майна на випадок терористичних атак, що стосуються їхніх будинків.

Також раніше ми писали про те, що глава Олімпійського комітету Росії назвав “іноагентами” російських тенісистів, які виступатимуть на Олімпіаді

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *