Румунія – Україна: анонс, прогноз та онлайн-трансляція матчу Євро-2024

У понеділок, 17 червня, збірна України розпочне свій виступ на чемпіонаті Європи. Перший матч команда зіграє проти збірної Румунії
Збірна України. Фото - УАФ

Гра відбудеться на стадіоні «Арена Мюнхен» і почнеться о 16:00 за київським часом.

Румунія – Україна

Понеділок, 17 червня, 16:00. Стадіон Альянц Арена, Мюнхен. Головний арбітр зустрічі – Гленн Н’юберг (Швеція)

Збірна Румунії

Як повідомляє «Kreschatic», національна команда Румунії виграла свою відбіркову групу для участі в Євро-2024, де суперниками були Швейцарія, Ізраїль, Білорусь, Косово та Андорра. Вони завершили кваліфікацію без жодної поразки, здобувши 6 перемог і 4 нічиї. Найкращого результату на чемпіонатах Європи румуни досягли у 2000 році, дійшовши до чвертьфіналу. Також команда брала участь у чотирьох інших турнірах, але жодного разу не змогла вийти з групового етапу. Варто зазначити, що перше Євро для Румунії виборов Мірча Луческу, який тоді розпочинав свою тренерську кар’єру.

Збірна України

Українська національна команда мала непростий шлях на Євро-2024. Підняти сенсацію і здобути прямий вихід на чемпіонат Європи у групі з Англією та Італією «синьо-жовтим» не вдалося, хоч вони й боролися до останнього. Після цього були ще два складні матчі, що привели до довгоочікуваного виходу на континентальну першість. Таким чином, збірна України вчетверте у своїй історії візьме участь у фінальній частині чемпіонату Європи. Найкращим результатом українців є вихід до чвертьфіналу на Євро-2020.

Фото – УАФ

У рамках підготовки до чемпіонату Європи наша команда провела три товариські матчі: зіграла внічию з Німеччиною (0:0), програла Польщі (1:3) та перемогла Молдову (4:0). Після перемоги над Молдовою увагу українських вболівальників привернула травма Віталія Миколенка, який не зміг завершити матч через ушкодження. У грі проти Румунії Миколенко точно не зможе вийти на поле. Його позицію на лівому фланзі оборони може зайняти Олександр Зінченко, який замінив Віталія у матчі з Молдовою. Також на цій позиції може зіграти Микола Матвієнко. Не варто забувати й про Богдана Михайличенка.

Статистика зустрічей

Збірні Румунії та України ще жодного разу не зустрічалися на офіційному рівні. Проте команди провели шість товариських матчів: румуни тричі перемагали, українці здобули дві перемоги, а ще одна зустріч завершилася внічию. Остання очна зустріч між цими командами відбулася у 2016 році та завершилася перемогою збірної України з рахунком 4:3. У тому матчі голи за українську збірну забили Роман Зозуля, Олександр Зінченко, Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко.

Орієнтовні склади

Румунія: Молдован, Раціу, Дрегушин, Рос, Банку, М. Марін, Р. Марін, Станчу, Манн, Міхейле, Пушкаш

Україна: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Зінченко, Степаненко, Шапаренко, Судаков, Циганков, Мудрик, Довбик

Прогнози букмекерських контор

Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET:

  • Перемога України – 1,94
  • Перемога Румунії – 4,46
  • Нічия – 3,44

Де можна подивитися матч онлайн

Матч між Румунією та Україною на Євро-2024 можна переглянути онлайн на платформі MEGOGO. Трансляція буде доступна для користувачів з передплатами “Максимальна”, “Спорт” або “Оптимальна”.

Крім того, пряму трансляцію матчу можна буде побачити на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення, таких як Суспільне Львів та Суспільне Черкаси, у цифровому ефірі T2, кабельних мережах та IPTV (окрім OTT).

Коментуватимуть поєдинок Вадим Скічко та Роберто Моралес, які наразі служать у лавах Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що охорона вилучатиме російські прапори зі стадіону на матчі Україна – Румунія

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version