Євро-2024, день третій: головний фаворит турніру стартує з мінімальної перемоги над Сербією

Вчора в боротьбу вступив головний фаворит турніру за версією букмекерів та фахівців — збірна Англії
Англія стартує з мінімальної перемоги над Сербією, єдиний гол забив Джуд Беллінгем. Фото – liga.net

Як повідомляє «Kreschatic», у своєму першому матчі на Євро-2024 англійці з мінімальним рахунком обіграли команду Сербії. Єдиний гол вже на 13-й хвилині забив Джуд Беллінгем. Інші результати: Словенія — Данія 1:1, Польща — Нідерланди 1:2.

Для збірної Сербії матч з англійцями став першим на чемпіонатах Європи після 24-річної перерви: востаннє команда грала на Євро у 2000 році (це було настільки давно, що тоді вона ще називалася Югославією). Тривала відсутність сербів на Євро дивує тим, що цю збірну навряд чи можна назвати відверто слабкою — за цей же період вона чотири рази брала участь у чемпіонатах світу.

На матчі сербів з англійцями дозволили продаж пива лише зниженої міцності — 2,8% замість стандартних 4,5-5%, за один раз можна було купити не більше двох стаканів, а проносити пиво на трибуну було заборонено. Такі обмеження ввели через те, що як англійські, так і сербські ультрас мають репутацію запеклих хуліганів, і в поліції була інформація про заплановані провокації. За межами стадіону були вжиті безпрецедентні заходи безпеки (в барах навіть чергували інформатори), однак вдень у місті все ж сталася велика бійка, коли група англійців напала на сербів, які сиділи на веранді кафе. Семеро осіб було затримано, один фанат і один поліцейський отримали поранення.

Сьогодні свій перший матч проведе збірна України. У Мюнхені команда Сергія Реброва о 15:00 за місцевим часом зіграє проти Румунії. ​

Читайте також: Євро-2024, день другий: Іспанія розгромила Хорватію, Албанія забила найшвидший гол в історії турніру

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version