Євро-2024, день четвертий: програш збірної України і перша сенсація чемпіонату

Словаччина з мінімальним рахунком обіграла Бельгію - єдиний гол на сьомій хвилині забив Іван Шранц
Бельгія програє Словаччині – перша сенсація чемпіонату. Україну неочікувано обіграла Румунія. Фото - dynamo.kiev.ua

Як повідомляє «Kreschatic», у другому таймі Ромелу Лукаку забив двічі, але обидва голи скасували: перший — через мікроскопічний офсайд, другий — через ще більш мікроскопічний дотик м’яча рукою його партнера, який віддавав гольовий пас. Перша велика сенсація цьогорічного Євро.

Збірна України, яка номінально вважалася фаворитом матчу з Румунією, несподівано поступилася з великим рахунком 0:3. Франція грала досить мляво, але при цьому виграла у Австрії — 1:0.

У зустрічі з Україною гравці збірної Румунії володіли м’ячем лише 29% часу — рекордно низький показник для команди, яка виграла матч, за всю історію чемпіонатів Європи (точніше, з 1980 року, коли цей показник почали рахувати).

Раніше УЄФА офіційно заборонила проносити на матчі збірної України російські прапори: в організації зазначили, що хоча як правило вона не обмежує демонстрацію символіки будь-яких країн (раніше прапори РФ були помічені на матчах Німеччина — Шотландія та Сербія — Англія), в окремих випадках такі заборони можливі міркувань безпеки – або якщо ця символіка може сприйматися провокаційно. Вже після гри в російських та українських телеграм-каналах поширилося фото із прапором самопроголошеної «ДНР», який під час гри нібито вивісили румунські вболівальники. Проте досить швидко з’ясувалося, що це фейк.

Сьогодні свій перший матч на Євро (не лише на цьому турнірі, а на чемпіонатах Європи загалом) зіграє збірна Грузії. Її суперник – Туреччина, старт матчу – о 19:00 за київським часом.

Читайте також: Євро-2024, день третій: головний фаворит турніру стартує з мінімальної перемоги над Сербією

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version