Євро-2024, день дев`ятий: перше очко Грузії на чемпіонатах Європи, Роналду знову не забив, гол Лукаку знову скасували

Збірна Грузії, яка вперше виступає на Євро, зіграла внічию з Чехією – 1:1. Матч пройшов з перевагою чехів, але воротар Георгій Мамардашвілі відбив 11 ударів по своїх воротах
Бельгія перемагає Румунію, але гол Лукаку знову скасували. Фото - football24.ua

Як повідомляє «Kreschatic», наприкінці матчу грузинські футболісти могли вирвати перемогу, втікши в контратаку три в одного, але Саба Лобжанідзе, опинившись перед воротарем, пробив вище воріт. У Грузії після двох матчів одне очко вона зберігає шанси на вихід у плей-офф Євро-2024, але в наступному матчі їй потрібно обігравати Португалію.

Португалія розгромила Туреччину 3:0 і достроково вийшла у плей-офф, гарантувавши собі перше місце у групі F. Кріштіану Роналду знову без забитих м’ячів. У моменті з третім голом нападник замість того, щоб вперше на турнірі відзначитися самому, несподівано віддав пас на Бруну Фернандеша фактично вже на порожні ворота. Але це не завадило 39-річному Роналду встановити ще один рекорд — тепер він найкращий асистент в історії Євро (має сім гольових передач). В іншому матчі дня Бельгія здобула першу перемогу на Євро, обігравши Румунію з рахунком 2:0. У другому таймі відзначився нападник бельгійців Ромелу Лукаку, але його гол скасували після відеоперегляду. У минулому матчі зі Словаччиною два м’ячі форварда не зарахували.

Георгій Мамардашвілі у грі з Чехією здійснив 11 сейвів – це найкращий результат на груповому турнірі Євро за 12 років. Воротаря грузинської збірної визнали найкращим гравцем матчу. Крім того, у матчі Португалії з Туреччиною захисник турків Самет Акайдін відправив м’яч у свої ворота. Це вже шостий автогол на нинішньому чемпіонаті Європи.

Сьогодні на Євро розпочинаються матчі третього туру групового етапу. Німеччина, яка вже вийшла у плей-офф, зіграє зі Швейцарією, а Шотландія – з Угорщиною. Перед останнім туром Швейцарія, Шотландія та Угорщина мають шанси на вихід у наступну стадію.

Читайте також: Євро-2024, день восьмий: Україна здобуває першу перемогу, Франція та Нідерланди грають першу нульову нічию

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *