Євро-2024, день одинадцятий: Хорватія грає внічию з Італією, Албанія вилітає із турніру

Хорватія грає внічию з Італією і практично втрачає шанси на вихід у плей-офф, пропустивши гол на останній хвилині доданого часу
Італія зіграла внічию з Хорватією, вирвавши вирішальне очко наприкінці доданого часу. Фото - uefa.com

Як повідомляє «Kreschatic», хорватам для гарантованого виходу у плей-офф треба було вигравати — і на початку другого тайму Лука Модріч забив за хвилину після нереалізованого пенальті. Але наприкінці гри суддя додав вісім хвилин, і на 98-й півзахисник італійців Маттіа Дзакканьї, замкнувши гольову передачу, зрівняв рахунок. Італійці виходять у плей-офф Євро-2024 з другого місця та зіграють зі Швейцарією. У хорватів шанси ще залишаються, але вони є мінімальними і залежатимуть від розкладів після закінчення групового етапу.

Іспанія, яка достроково вийшла у плей-офф з першого місця, розслаблено та з мінімальним рахунком 1:0 обіграла Албанію, яка на цьому закінчує свій виступ на турнірі.

Італія жодного разу не обігравала Хорватію на останніх великих турнірах: у восьми іграх італійці мали п’ять нічиїх і три поразки. А 38-річний Лука Модріч, для якого цей Євро вже п’ятий у кар’єрі (і найімовірніше останній), став найбільш віковим автором голу в історії чемпіонатів Європи.

Однією з найстрашніших травм турніру поки що стало зіткнення угорця Барнабаша Варги із воротарем шотландців. Глядачі освистали медиків, які, на їхню думку, не поспішали та йшли пішки полем. У понеділок в УЄФА заявили, що у наданні допомоги форварду не було жодних затримок. Варга отримав переломи лицьових кісток, йому провели успішну операцію, але на Євро він більше не зіграє.

євро-2024
Травма у Варги із збірної Угорщини. гру перервали, лікарі на полі, футболіста закрили від камер. Фото – скріншот

Сьогодні у групі С Англія зіграє зі Словенією, а Данія – із Сербією. Доля першого місця у групі ще не вирішена: у англійців чотири очки, у словенців та датчан — по два. У групі D свій останній матч на турнірі – з Францією – зіграє Польща, яка вже точно вирушає додому, а Австрії потрібно буде вигравати у Нідерландів, щоб вийти у плей-офф.

Читайте також: Євро-2024, день деcятий: Угорщина забиває на 100-й хвилині, Швейцарія з Німеччиною грають унічию

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *