Євро-2024, день тринадцятий: збірна України їде додому, Грузія стає головною сенсацією турніру

Головна сенсація турніру - збірна Грузії, якій для виходу в плей-офф потрібна була лише перемога над Португалією, здобула її — 2:0. Голи забили Хвіча (2-а хвилина) та Мікаутадзе (57-а, з пенальті)
Грузія робить неймовірне: обіграє Португалію та виходить у плей-офф, Україна залишає чемпіонат Євро-2024. Фото - uefa.com

Як повідомляє «Kreschatic», для португальців ця гра нічого не вирішувала – вони заздалегідь забезпечили собі вихід із групи з першого місця, але вони все одно виставили найсильніший склад і вважалися беззастережними фаворитами. У 1/8 фіналу Грузія зіграє з Іспанією. Туреччина виграла у Чехії 2:1 і вийшла з групи разом із грузинами та португальцями.

У групі E Україна зіграла внічию з Бельгією (0:0), Румунія – зі Словаччиною (1:1). Усі чотири команди набрали по чотири очки, але українці залишилися останніми через негативну різницю забитих та пропущених м’ячів. Наша збірна залишає турнір, решта йде далі. Груповий етап на Євро-2024 завершено.

Чотири збірні в одній групі набрали однакову кількість очок уперше за всю історію Євро (з 44 випадків). На чемпіонатах світу таке було теж лише один раз — 1994 року.

Розклад до початку вчорашніх матчів був таким, що якби Румунія та Словаччина зіграли внічию, вони обидві точно потрапили б у 1/8 фіналу, незалежно від результату матчу Україна — Бельгія. У соцмережах багато фанатів були заздалегідь переконані, що збірні «домовляться», і згадували схожий випадок на Євро-2004 (тоді Швеція та Данія, зігравши 2:2, залишили не при справах Італію). Букмекери перед матчем Румунії та Словаччини оцінювали ймовірність нічиєї у рекордні 45-50%. Перший тайм команди провели бадьоро та обмінялися голами, але під кінець справді кинули грати – за останні 15 хвилин вони не завдали жодного удару.

Два дні відпочинку, а потім гри на виліт. Матчі 1/8 фіналу будуть зіграні з 29 червня по 2 липня, першого дня грають Швейцарія з Італією та Німеччина з Данією.

Читайте також: Євро-2024, день дванадцятий: Австрія сенсаційно виходить у плей-офф з першого місця, чергова нічия Англії

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version