Формула-1 оголосила про шість Гран-прі за спринт-форматом на сезон 2025 року

Формула-1 оголосила про шість Гран-прі, які проходитимуть у форматі спринт у сезоні 2025 року
FIA та Формула-1 оголосили календар спринтів на 2025 рік. Фото - formula1.com

Спринт-гонки, які передбачають коротшу гонку в суботу перед основним заїздом у неділю, розпочнуться з другого Гран-прі сезону Формула-1 в Китаї 21-23 березня. Інші спринт-заходи пройдуть у Майамі 2-4 травня, Бельгії 25-27 липня, США в Остіні 17-19 жовтня, Бразилії 7-9 листопада та передостанньому Гран-прі в Катарі 28-30 листопада.

Як повідомляє «Kreschatic», сезон Формули-1 2025 року розпочнеться в Австралії 14-16 березня.

Формула-1 також опублікувала дані, що демонструють вищі показники зацікавленості аудиторії для спринт-заходів у порівнянні зі звичайними Гран-прі, де передбачені дві практики в п’ятницю, одна в суботу перед кваліфікацією та головною гонкою.

Згідно з заявою, показники прямого ефіру для кваліфікації та спринту в Китаї цього року були на 40% вищими у 15 найкращих ринках Формули-1 у порівнянні з середніми показниками практичних заїздів для перших двох гонок у Бахрейні та Саудівській Аравії, пише BBC.

Голова Формули-1 Стефано Доменікалі сказав:

Спринт став великим успіхом для Формули-1, надаючи нашим фанатам більше дій та гонок на трасі. Ми бачимо підтвердження цього у наших аудиторських даних, відвідуваності фанатів у п’ятницю, а також від промоутерів та партнерів.

Формула-1 відзначатиме 75-річчя заснування чемпіонату світу наступного сезону, і Доменікалі зазначив, що спринт є “відмінним прикладом впровадження нових елементів у наш спорт, які поважають чемпіонат.”

Наступного року не буде змін у новому спринт-форматі, який був запроваджений цього сезону. Новий формат, запроваджений у 2024 році, відокремив спринт від основного Гран-прі.

Раніше були різні формати, які поєднували спринт та Гран-прі у той чи інший спосіб – або спринт визначав стартову решітку для основної гонки, або спринт проводився між кваліфікацією та головною гонкою.

Згідно з останнім форматом, запровадженим у 2024 році, кваліфікаційна сесія, яка визначає стартову решітку для спринту, проходить у п’ятницю після обіду, після чого в суботу першим заходом на трасі для Формули-1 є спринт.

Кваліфікаційна сесія для основного Гран-прі проводиться пізніше в суботу, а основна гонка – в неділю.

Також раніше ми писали про те, що Бахрейн став власником бренду суперкарів McLaren і контрольного пакету акцій команди Формули-1

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *