Китайських спортсменів перед Олімпійськими іграми вдвічі частіше перевіряють на допінг

Китайські плавці, які візьмуть участь в Олімпійських іграх у Парижі, проходитимуть тестування на наркотики вдвічі частіше, ніж спортсмени з інших країн
Китай відібрав 11 плавців для Парижа, у яких перед Іграми в Токіо був позитивний тест на заборонені речовини. Фото - BBC

Як повідомляє «Kreschatic», останніми місяцями допінгові органи зазнали тиску після того, як з’ясувалося, що 23 плавці дали позитивний результат на заборонену речовину та отримали дозвіл брати участь у Іграх у Токіо.

Одинадцять із цих плавців, які дали позитивний результат на серцевий препарат триметазидин (TMZ) на тренувальному зборі за сім місяців до відкладених Ігор у 2021 році, були обрані для участі в Парижі, пише BBC.

Керівний орган World Aquatics, переглядаючи рішення про відсторонення 23 плавців, заявив, що довіра до антидопінгової системи була «послаблена» врегулюванням ситуації. Але в заяві йдеться про те, що Міжнародне агентство з тестування (ITA) зобов’язалося тестувати китайських спортсменів вісім разів – вдвічі більше, ніж стандартно – з початку 2024 року до початку Ігор у Парижі.

Крім того, буде докладено «максимальних зусиль», щоб перевірки китайських спортсменів проводилися органами, відмінними від Антидопінгового агентства Китаю, і щоб тести аналізувалися за межами Китаю.

World Aquatics прагне заспокоїти спортсменів після того, як Майкл Фелпс, найбільш титулований олімпієць усіх часів, заявив, що Всесвітньому антидопінговому агентству (WADA) не можна довіряти.

Антидопінгові органи США також критикували WADA, яка погрожувала своїм критикам судовими позовами.

Міжнародний олімпійський комітет заявляє, що «повно довіряє» WADA, і закликав спортивні агентства виявляти «повагу» до антидопінгового органу.

Також раніше ми писали про те, що зіркового гравця Ювентуса та збірної Франції дискваліфікували на чотири роки за вживання допінгу

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version