Ніл Робертсон виграв English Open і завоював свій перший титул за понад два роки

Ніл Робертсон пережив неймовірний камбек від китайця Ву Ізе, щоб здобути перемогу з рахунком 9-7 у фіналі BetVictor English Open і завоювати свій перший титул за понад два роки
Ніл Робертсон виграв BetVictor English Open. Фото - WST

Як повідомляє “Kreschatic“, чемпіон світу 2010 року з Австралії Ніл Робертсон, здавалось, був на шляху до легкої перемоги, коли вирвався вперед із рахунком 8-2 у матчі проти свого 20-річного суперника. Однак талановитий Ву влаштував блискавичний камбек, створивши напружену і нервову кінцівку зустрічі.

Останні два роки були важкими для Робертсона. Після епічної перемоги 10-9 над Джоном Хіггінсом на Tour Championship 2022 року, коли він здобув три рейтингові титули за один сезон, австралієць не зміг знайти свою форму, пише WST. Цього літа він не пройшов кваліфікацію на чемпіонат світу і відправився на спеціальний тренувальний табір, щоб повернути собі найкращі кондиції. Крім того, Робертсон працював зі своїм другом і професіоналом Джо Перрі, який виконував роль тренера.

Спад у формі призвів до того, що Робертсон зайшов на цей турнір на 26-й позиції у світовому рейтингу, але перемога та головний приз у £100,000 дозволили йому піднятися на 15-те місце. Це означає, що чотириразовий чемпіон світу Джон Хіггінс вперше з 1995 року втрачає місце в ТОП-16.

Для Ву цей тиждень також став визначним, незважаючи на поразку. Він вперше потрапив у топ-32 світового рейтингу, піднявшись на 31-у позицію. Це був його дебютний фінал рейтингового турніру, в якому він переміг таких гравців, як перший номер світу Джадд Трамп, Стюарт Бінгем і Алі Картер.

Ву Ізе
Ву Ізе. Фото – WST

Коли рахунок у матчі став 8-2 на користь Робертсона, здавалося, що Ву не має шансів на повернення. Однак колишній переможець нагороди «Новачок року» продемонстрував яскраву серію, щоб залишитися в грі. Брейки на 100, 82 і 73 очки збурили натовп у Брентвуді, який очікував на швидке завершення зустрічі.

Це дозволило Ву скоротити відставання до 8-5, а випадкова червона куля в 14-му фреймі привела до брейку на 95 очок, звівши рахунок до 8-6. Ще один брейк на 50 очок допоміг чемпіону світу серед юніорів досягти рахунку 8-7.

Передостанній фрейм проходив у напруженій боротьбі, коли обидва гравці поступово переміщували червоні кулі в небезпечну позицію на столі. Врешті-решт, Робертсону вдалося випадково забити червону кулю в жовту лузу і зробити критичний брейк на 55 очок, що змусило Ву потребувати снукерів. Цього вистачило, щоб Робертсон здобув свою 24-ту перемогу на рейтингових турнірах у кар’єрі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Джадд Трамп вп`яте у своїй кар`єрі став найкращим снукеристом в світі

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *