Ізраїль під масованим ракетним обстрілом: є убиті і багато поранених, введено режим надзвичайної ситуації

Ракети випущені з міста Газа в бік Ізраїлю 7 жовтня. Фото - timesofisrael.com

Палестинські терористи в секторі Газа в суботу вранці масовано обстріляли південний і центральний Ізраїль ракетами, одночасно з нападом десятків озброєних людей, які проникли в прикордонне місто Сдерот та інші громади, зіткнувшись із військами Армії оборони Ізраїлю.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Times of Israel, щонайменше одна людина була вбита і 15 поранені в результаті ударів, також повідомлялося про втрати зі Сдерота.

ракетна атака
Ракета, випущена з Гази по півдню Ізраїлю, влучила в Ашкелон. Фото – timesofisrael.com

Безпрецедентна раптова атака терористів у секторі Газа почалася за кілька хвилин до сьомої години ранку з сотень ракет, випущених по Ізраїлю. Це сталося через день після того, як Ізраїль і арабський світ відзначили 50-ту річницю раптової атаки Єгипту і Сирії, що поклала початок війні Судного дня.

Міністр оборони Йоав Галлант поспішив до Тель-Авіва, щоб проконсультуватися з керівниками служби безпеки. Участь також мав взяти прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху. Армія оборони Ізраїлю заявила, що переходить до «стану бойової готовності», і Галлант дозволив масовий призов резервістів.

ракетна атака
Ізраїльські пожежники гасять пожежу після того, як ракета, випущена з Сектора Газа, влучила в автостоянку в Ашкелоні. Фото – timesofisrael.com

Галант також оголосив надзвичайну ситуацію в радіусі 80 кілометрів від сектора Газа.

«Особлива ситуація» дозволяє командуванню тилу військових обмежувати скупчення та закривати райони. Територія включає великі міста Тель-Авів і Беер-Шева.

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *