Дії Індії ускладнюють життя мільйонам людей – прем’єр-міністр Канади

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив у п'ятницю, що репресії уряду Індії проти канадських дипломатів ускладнюють нормальне життя мільйонів людей в обох країнах
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Фото - tsn.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, Трюдо виступив через день після того, як Канада заявила, що відкликала 41 дипломата після погрози Індії в односторонньому порядку скасувати їхній статус.

Нью-Делі розгніваний тим, що минулого місяця Трюдо припустив, що індійські агенти могли бути причетні до червневого вбивства лідера сикхських сепаратистів у Канаді. Індія заперечує звинувачення.

Індійський уряд неймовірно ускладнює продовження звичайного життя для мільйонів людей в Індії та Канаді. І вони роблять це, порушуючи дуже базовий принцип дипломатії.

– сказав Трюдо.

Це те, що мене дуже хвилює, це добробут і щастя мільйонів канадців, які походять з індійського субконтиненту.

– сказав він журналістам на телевізійній прес-конференції в Бремптоні, Онтаріо.

Трюдо сказав, що видворення деяких канадських дипломатів перешкоджатиме подорожам і торгівлі та створить труднощі для індіанців, які навчаються в Канаді.

Близько двох мільйонів канадців, 5% від загального населення, мають індіанське походження. Індія, безумовно, є найбільшим у Канаді джерелом студентів з усього світу, становлячи приблизно 40% власників дозволу на навчання.

Міністерство закордонних справ Індії раніше відкинуло ідею про порушення ним Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

Стан наших двосторонніх відносин, значно більша кількість канадських дипломатів в Індії та їхнє постійне втручання у наші внутрішні справи виправдовують паритет у взаємній дипломатичній присутності в Нью-Делі та Оттаві.

– йдеться в заяві. Зараз в Індії залишився 21 дипломат Канади.

У п’ятницю Державний департамент США підтримав Канаду в суперечці щодо дипломатів.

Ми закликали уряд Індії не наполягати на скороченні дипломатичної присутності Канади та співпрацювати в поточному канадському розслідуванні

– сказав прес-секретар Метью Міллер.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія вимагає від Індії оплату за нафту в юанях, Делі категорично проти

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *