США відправляють на Близький Схід системи Patriot та інші види протиракетної оборони

Останнє розгортання американських військ в регіоні є відповіддю на зростаючі загрози з боку Ірану та його союзників у регіоні
Президент Байден попередив Іран не приєднуватися до війни проти ХАМАС. Фото - uk.wikipedia.org

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Telegraph, представники збройних сил США заявили, що надішлють більше систем протиракетної оборони на Близький Схід у відповідь на «ескалацію» з боку Ірану та його союзників, які погрожували ширшою війною в регіоні. Розгортання відбувається в той момент, коли Ізраїль продовжує сигналізувати про наміри вторгнутися в Газу після смертоносного вторгнення ХАМАС на початку цього місяця.

Так, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати відправляють до регіону батарею Thaad і додаткові батальйони Patriot, дві зі своїх найпотужніших видів зброї проти ракет. Він не уточнив, де або скільки батальйонів буде розгорнуто, а також не сказав, скільки військ буде «готуватися до розгортання». Авіаносець «Дуайт Ейзенхауер» тепер буде «перенаправлений» до зони відповідальності Центрального командування, йдеться у заяві, регіону, який охоплює більшу частину Близького Сходу, включаючи Ізраїль та Ліван.

Після нападу ХАМАС на Ізраїль, Сполучені Штати збільшили присутність своїх військ у регіоні та надіслали більше військових вантажів до Ізраїлю, оскільки Ізраїль готується до можливого наземного вторгнення в сектор Газа. Президент Байден під час рідкісного звернення з Овального кабінету в четвер попередив Іран та його союзників, щоб вони не вступали у війну, і заявив, що буде домагатися від Конгресу додаткових 14 мільярдів доларів військової допомоги для Ізраїля.

Іран та його союзники загострили свою риторику проти Ізраїлю та Сполучених Штатів за останні два тижні, погрожуючи відкрити нові фронти у війні, якщо Сполучені Штати стануть активнішими. Минулого тижня військовий корабель ВМС США в північній частині Червоного моря збив три крилаті ракети та кілька безпілотників, запущених з Ємену, які, за словами Пентагону, могли прямувати до Ізраїлю. Сполучені Штати заявили, що це є ознакою посилення атак з боку підтримуваних Іраном сил у регіоні, включаючи повстанців-хуситів у Ємені, що підкреслює ризик ширшої війни в регіоні.

Уздовж північного кордону Ізраїлю з Ліваном Хезболла, угрупування, яке підтримує Іран, обмінялося вогнем з Ізраїлем минулого тижня. А Ізраїль з 7 жовтня завдає ударів по аеропортах Сирії, які використовував Іран для відправки зброї своїм союзникам.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Путін прокоментував можливий конфлікт з США

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *