Китайські виробники ліків знищують рідких тварин, та використовують їх як інгредієнти своєї продукції

Три публічні китайські виробники ліків, серед інвесторів яких є міжнародні банки, такі як UBS і HSBC, використовували частини тварин, що знаходяться під загрозою зникнення, як інгредієнти у своїх продуктах
Три китайські фірми використовували частини тварин (в т.ч. панголінів - на фото), що знаходяться під загрозою зникнення, як інгредієнти ліків. Фото - wikipedia.org

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, у звіті, який опублікувало в понеділок лондонське Агентство екологічних розслідувань, міститься заклик до глобальних інвесторів у три фармацевтичні китайські компанії – Beijing Tong Ren Tang group, Tianjin Pharmaceutical group та Jilin Aodong Pharmaceutical Group – відмовитися від своїх часток.

Ці три компанії входять до списку із 72 фірм, які, за словами екологічної некомерційної організації (ЕНО), використовували частини тіл леопардів і панголінів, яким загрожує зникнення, як інгредієнти щонайменше у 88 продуктах традиційної китайської медицини (ТКМ).

Група заявила, що зосередилася на фармацевтичних компаніях, оскільки вони є публічними, торгуються на міжнародних біржах та демонструють продукти, що містять частини леопарда чи панголіна, на своїх веб-сайтах.

Продукція ТКМ відома тим, що в ній в якості інгредієнтів використовується широкий спектр частин тварин, і виробники часто публічно рекламують ефективність таких інгредієнтів і перераховують їх на упаковках своїх продуктів.

Особливо розчаровує те, що так багато великих банків і фінансових установ ефективно підтримують цю згубну експлуатацію

– сказав Авінаш Баскер, фахівець ЕНО.

Їм потрібно якнайшвидше відмовитися від виробників ТКМ, які використовують види, що знаходяться під загрозою зникнення.

Також ЕНО повідомила, що 62 великі фінансові установи інвестували невизначену суму принаймні в одну з трьох фірм, зокрема UBS, Deutsche Bank, HSBC, Citigroup та BlackRock.

HSBC Global Asset Management Canada і Royal Bank of Canada повідомили агентству, що їхні інвестиції в компанії були обмежені пасивними або трекерними коштами, тоді як UBS повідомила агентству, що його пакет акцій утримується від імені клієнтів.

Екологічна група заявила, що Deutsche Bank, HSBC Holdings, Citigroup і BlackRock не відповіли на її запити.

Citigroup, Deutsche Bank, BlackRock відмовилися від коментарів на запит Reuters.

Національне управління медичної продукції Китаю не відповіло на запит Reuters про коментар.

Змінений закон Китаю про захист дикої природи, який набув чинності в травні, забороняє торгівлю більшістю диких тварин для споживання в їжу, але дозволи на розведення та використання все ще можуть бути видані за певних обставин.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Китай нарощує кількість ядерної зброї швидше, ніж прогнозувалося раніше

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *