Закінчив школу – йди на фронт: у Москві школярів почнуть навчати управлінню безпілотниками

Департамент освіти і науки Москви закупить для столичних шкіл 624 «комплекти для вивчення БПЛА» загальною вартістю 87,4 мільйонів рублів
В Москві виділили майже 100 мільйонів рублів на закупівлю наборів для навчання школярів управлінню БПЛА. Фото - dji.com

Як повідомляє «Kreschatic», це випливає з тендеру на порталі держзакупівель, на який звернула увагу «Верстка». Ще 7,4 мільйонів рублів витратять на 86 наборів для організації безпечного польотного простору.

Які саме безпілотники закуплять для школярів, у документах не вказано, однак у розрахунках мінімальної ціни наведено приклади трьох типів наборів. Йдеться про БПЛА коптерного типу: професійних DJI Mini 3 Pro, що використовуються переважно для відеозйомки, та освітніх наборах EdDron V 2.0 та «Небо в кишені» від Cоptеr.spacе.

Набори призначаються для «передпрофесійних класів» за модулем «Мобільна робототехніка та БПЛА». Їх мають поставити до 78 московських шкіл до 13 грудня.

Після повномасштабного вторгнення в Україну, де широке застосування отримали БПЛА, російська влада збільшила витрати на розвиток цієї індустрії. Forbes писав, що у проекті бюджету з 2024 по 2026 рік на підтримку виробництва цивільних дронів закладено 63,8 млрд рублів.

Також раніше ми писали про те, що вбивця і колишній зек-вагнерівець провів відкритий урок для російських школярів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *