Лукашенко на зустрічі з Сійярто розповів, хто і як може закінчити війну в Україні: ні, це не Путін

Самопроголошений президент Білорусі заявив, що йому війна в Україні не потрібна, а його позиція щодо України «приблизно така сама, як Угорщини»
Лукашенко доповів, хто може покласти край війні в Україні. Фото - nbnews.com.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на білоруське видання Зеркало, про це Лукашенко сказав на зустрічі із главою МЗС Угорщини Петером Сійярто 26 жовтня.

Нам ця війна не потрібна, як вам. Ми сусіди. Це у нашому будинку йде війна

– наголосив Лукашенко.

Багато чого, звісно, залежало б від Європейського Союзу. Хоча я розумію, що тиск із-за океану здійснюється потужним. Але абсолютно переконаний, що якби європейці захотіли, ми могли б закінчити цю війну і домовитися, зробити певні висновки, щоб цього більше не сталося.

Про роль у врегулюванні конфлікту президента Росії Володимира Путіна, який і розв’язав війну проти України, Лукашенко не сказав жодного слова.

Петер Сійярто наголосив на необхідності підтримки контактів і спілкування обох сторін «для якнайшвидшого вирішення наявних конфліктів у регіоні».

Я вірю у діалог. Ми хочемо, щоб у нас по сусідству був мир. По сусідству йде війна, за яку ми ніяк не відповідаємо, але платимо ціну за неї. У цій війні вмирають і угорці. Ми не хочемо, щоб люди вмирали

– сказав міністр.

Ми хотіли б, щоб ця війна якнайшвидше закінчилася. Тому ми квапимо перемир’я та припинення вогню. Я щиро сподіваюся, що швидше раніше, ніж пізніше, з’явиться можливість для цього. Ми добре знаємо, що без діалогу, без спілкування це ніколи не стане можливим. Тому я гадаю, що перекриття каналів спілкування є відмовою від надії на мир.

Крім того, під час зустрічі Лукашенко попросив Сійярто передати прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану запрошення приїхати до Мінська, щоби «обговорити серйозні питання».

Щодо наших торговельно-економічних відносин, на жаль, вони деградують. Не з нашої вини. Ви знаєте, у чому причина. Якщо угорці, керівництво Угорщини матиме якісь побажання працювати в Білорусі, ми із задоволенням приймемо ваші підприємства, компанії, створимо найвигідніші умови для роботи

– сказав Лукашенко.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Угорщини та Росії прилетіли до Мінська, де взяли участь у міжнародній конференції «Євразійська безпека: реальність і перспективи у світі, що трансформується».

Також раніше ми писали про те, що Лукашенко придумав, як помститися «недружнім» країнам за санкції

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *