Війна в Ізраїлі: ХАМАС каже, що «битва ще не почалася», ЦАХАЛ продовжує знищувати об`єкти терористів

Армія оборони Ізраїлю повідомляє, що за минулу добу винищувачі завдали ударів по понад 250 об'єктам, що належать терористичному угрупованню ХАМАС, у секторі Газа
Червоний Хрест повідомляє, що сьогодні планує доставити в Газу 8-10 вантажівок медичної допомоги. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Times of Israel, за даними ЦАХАЛу, ці об’єкти включали інфраструктуру ХАМАС, командні центри, тунелі та ракетні установки.

ЦАХАЛ стверджує, що ракетні установки були «розміщені в центрі цивільних районів, з яких протягом усієї війни вели вогонь по території Ізраїлю».

Крім того, ЦАХАЛ повідомляє, що сили ВМС завдали удару по пусковій позиції ХАМАС “земля-повітря” в Хан-Юнісі.

Армія оборони Ізраїлю стверджує, що місце запуску ракет «розташоване поруч із мечеттю та дитячим садком, що є ще одним доказом того, що ХАМАС навмисно використовує цивільні об’єкти в терористичних цілях».

ХАМАС закликає до масових протестів в Ізраїлі, на Західному березі річки Йордан і в мусульманському світі в п’ятницю та неділю з вимогою відкрити прикордонний пункт Рафах.

Ми закликаємо наш народ у всій країні та за її межами, а також усіх членів арабської та ісламської націй і вільних людей світу активізувати народну мобілізацію найближчими днями та активно демонструвати в п’ятницю та неділю під гаслом «Відкрийте контрольно-пропускний пункт Рафах» і «Зупиніть геноцидну війну в Газі»

– йдеться в заяві терористичної групи.

Кілька конвоїв допомоги пройшли через контрольований Єгиптом контрольно-пропускний пункт, але представники гуманітарної служби кажуть, що цього недостатньо для потреб Гази.

Офіційний представник Міжнародного комітету Червоного Хреста каже, що він сподівається доставити до Гази понад півдюжини вантажівок, наповнених життєво важливими медикаментами.

Це невелика кількість того, що потрібно, крапля в морі, якщо хочете, враховуючи тяжкість наслідків насильства за останні два з половиною тижні

– каже Вільям Шомбург, голова субделегації в Газа.

Останніми днями Ізраїль пропустив понад 60 вантажівок із гуманітарною допомогою з Єгипту, що, на думку гуманітарних працівників, є недостатнім і лише незначною частиною того, що привозили до війни. Ізраїль досі забороняє поставки палива, необхідного для живлення генераторів, заявляючи, що його забере ХАМАС.

В свою чергу заступник голови політичного бюро ХАМАС Салех аль-Арурі, який живе в Лівані, каже, що «битва ще не почалася».

У телефонному інтерв’ю al-Manar, телеканалу Хезболли, аль-Арурі каже, що лідери ХАМАС постійно спілкуються з Хезболлою, і повідомляє, що він зустрічався з лідером Хезболли Хасаном Насраллою 7 жовтня, у день нападу ХАМАС на Ізраїль, і що не всі їхні зустрічі оприлюднюються.

Аль-Арурі вчора провів розголошену зустріч з Насраллою та лідером “Ісламського джихаду” Зіядом ан-Нахалехом.

Наша битва — це також битва Хезболли

– додає він.

Якщо ворог увійде наземним шляхом, це буде безпрецедентна поразка [для Ізраїлю]

– продовжує він, маючи на увазі очікуване наземне вторгнення Ізраїлю в Газу, і стверджує, що терористи ХАМАС перебувають у хорошому стані, незважаючи на ізраїльські удари по Смузі. .

Аль-Арурі також згадав заручників, яких утримує ХАМАС, і каже, що іноземці є «гостями», але ізраїльські в’язні будуть обміняні на затриманих ХАМАС в Ізраїлі.

Також читайте: Війна в Ізраїлі: ЦАХАЛ звинувачує Іран, знищено склад ракет, арештовано більше сотні прихильників ХАМАС

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version