Один з найбільших виробників шин в світі заявив про значний прогрес виробництва після виходу з Росії

Фінська Nokian Tyres у вівторок опублікувала дані про операційний прибуток у третьому кварталі і заявила, що досягла значного прогресу у відновленні потужностей після виходу з Росії
Nokian Tyres каже, що виробничі потужності поступово збільшуються після виходу Росії. Фото - infopost.media

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, виробник шин залишив Росію у відповідь на її вторгнення в Україну в 2022 році, а в жовтні минулого року продав свій російський завод, де раніше виготовляв 80% своїх шин для легкових автомобілів.

Зараз компанія зосереджена на постачанні продукції з Китаю, водночас будує нову фабрику в Румунії та нарощує виробництво на існуючих заводах у Фінляндії та США.

Новий завод «починає набувати форму і має правильний шлях до випуску перших шин менш ніж за рік», — сказав генеральний директор Nokian Tyres Юкка Мойсіо, маючи на увазі другу половину 2024 року.

Очікується, що комерційне виробництво почнеться в 2025 році, повідомили в компанії.

Румунський завод, який матиме можливість виробляти шість мільйонів шин на рік, лише частково компенсуватиме втрачений обсяг продукції Nokian, після виходу з Росії, де могла б виробляти 17 мільйонів шин для легкових автомобілів.

Компанія заявила, що контрактне виробництво становитиме приблизно 1,5 мільйона шин цього року, а її фінська фабрика також збільшила виробництво.

На заводі в США триває встановлення обладнання, а нові виробничі лінії будуть запущені до кінця цього року, додали в компанії.

Nokian також повідомила, що уряд Румунії схвалив інвестиційну субсидію на суму до 99,5 мільйонів євро для заводу вартістю 650 мільйонів євро.

Також раніше ми писали про те, що Фінляндія блокує операції з нерухомістю для росіян

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *