Джо Байден пригрозив накласти вето на закон про допомогу Ізраїлю без допомоги Україні

Американські сенатори від обох партій у вівторок висловили сумніви щодо плану республіканців у Палаті представників надати 14,3 мільярда доларів допомоги Ізраїлю без надання допомоги Україні, а президент-демократ Джо Байден пригрозив накласти вето на законопроект, якщо він буде прийнятий
Катерина Ткач 545 Коментувати
Джо Байден виступив проти законопроекту республіканців Палати представників Палати представників США про допомогу лише Ізраїлю. Фото - armyinform.com.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, під час першої великої законодавчої дії за нового спікера Майка Джонсона республіканці Палати представників у понеділок оприлюднили окремий законопроект про додаткові витрати лише для Ізраїлю.

Це сталося незважаючи на прохання президента Джо Байдена щодо пакету в 106 мільярдів доларів, який включатиме допомогу Ізраїлю та Україні та фінансування для посилення конкуренції з Китаєм в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також безпеки вздовж кордону США з Мексикою.

Республіканці мають більшість у Палаті представників 221-212, але колеги Байдена-демократи контролюють Сенат 51-49. Щоб набути закону, законопроект повинні прийняти Палата представників і Сенат, а потім він має бути підписаний Байденом.

Лідер демократів у Сенаті заявив, що законопроект республіканців «буде мертвим» після надходження у верхню палату, навіть якщо він буде прийнятий Палатою представників.

Суть в тому, що це несерйозна пропозиція

– сказав журналістам лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер.

Представники адміністрації президента також заявили, що Байден накладе вето на такий законопроект, якщо він потрапить до нього на стіл.

Цей законопроект поганий для Ізраїлю, для регіону Близького Сходу та для нашої власної національної безпеки

– заявили в бюджетному управлінні Білого дому.

Сенатор Мітч Макконнелл, лідер республіканців у Сенаті, також сказав, що вважає, що необхідно вирішити чотири питання одночасно.

Нам потрібно лікувати всі ці чотири території, всі чотири з них, Україну, Ізраїль, Тайвань і кордон

– сказав МакКоннелл журналістам.

Очікується, що республіканці ухвалять закон у Палаті представників уже цього тижня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ллойд Остін і Ентоні Блінкен виступлять з екстреною заявою про необхідність негайно виділити пакет допомоги Україні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version