Війна в Ізраїлі: авіаудари по табору біженців, розміщення багатонаціональних сил в Газі, заяви Катару та Ємена

У вівторок щонайменше шість авіаударів завдали житлових районів у таборі біженців Джабалія на околиці міста Газа
Катерина Ткач 498 Коментувати
Ізраїльські авіаудари знищили житлові будинки та вбили десятки людей у таборі для біженців на півночі Гази. Фото - ukr.radio

Як повідомляє «Kreschatic», ізраїльські військові заявили, що вони націлилися на табір, щоб убити Ібрагіма Біарі – ключового командира ХАМАС, пов’язаного з нападом угруповання на Ізраїль 7 жовтня, який, за їхніми словами, разом зі своїми бійцями захопив цивільні будівлі в місті Газа.

Сполучені Штати досягли «реального прогресу» за останні кілька годин у переговорах щодо забезпечення безпечного проходу для американців та інших іноземців, які бажають залишити Газу, заявив у вівторок речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Міністерство закордонних справ Катару «рішуче засудило» ізраїльський удар по табору біженців Джабалія, попередивши, що розширення атак Ізраїлю є «небезпечною ескалацією», яка «підірве зусилля з посередництва та деескалації».

Армія оборони Ізраїлю та ХАМАС повідомили про нові зіткнення у вівторок, особливо навколо міста Газа, де ізраїльські танки та піхота обстріляли входи в тунелі та позиції для запуску ракет. Бойовики ХАМАС відповіли кулеметами та ракетами. Армія оборони Ізраїлю заявила, що з понеділка вразила близько 300 цілей, вразивши військові комплекси ХАМАС і вбивши «численних» бойовиків, у тому числі Нізама Абу Аджіну, командира батальйону Бейт Лахія ХАМАС.

Ізраїльські військові досягли «значних» успіхів під час наземної операції в секторі Газа, але вони також «платять високу ціну», заявив міністр оборони Йоав Галлант. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) окремо повідомила, що двоє солдатів були вбиті і ще двоє важко поранені під час зіткнень з бойовиками ХАМАС у секторі Газа у вівторок.

Згідно зі звітом, США та Ізраїль розглядають можливість створення багатонаціональних сил, які могли б включати американські, британські та французькі війська в секторі Газа, у випадку, якщо ізраїльським силам вдасться витіснити ХАМАС. Повідомляється, що офіційні особи США та Ізраїлю також обговорювали другий варіант, який передбачає створення миротворчих сил, або третій варіант, згідно з яким Газа буде переведена під тимчасовий нагляд ООН.

Єменські хусити, яких підтримує Іран, заявили, що вони запустили «велику кількість» балістичних ракет і безпілотників у бік Ізраїлю. Військовий речник угруповання Ях’я Сарі заявив у телевізійній заяві у вівторок, що ця операція є третьою, спрямованою проти Ізраїлю, і попереду будуть інші.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: 300 вражених об’єктів ХАМАС за добу, знищення чергового командира, заклики до “післявоєнної демократії”

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *