Ми його викреслили – Ердоган заявив, що більше не сприймає Нетаньяху як співрозмовника для переговорів

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху більше не є особою, з якою Туреччина могла б вести переговори
Катерина Ткач 708 Коментувати
Туреччина готова взяти на себе місію як країну-гарант сектору Газа. Фото - aa.com.tr

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на «Анадолу», про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, відповідаючи на запитання журналістів у літаку після повернення з Казахстану.

Ердоган зазначив, що зараз не підтримує жодних контактів із Ізраїлем. З представниками ізраїльської сторони, а також Палестини та ХАМАС спілкується керівник Національної розвідувальної організації Туреччини Ібрагім Калин.

Скажу так: Нетаньяху більше не є людиною, яку можна сприймати як співрозмовника, для нас в усякому разі. Ми його викреслили

– цитує слова президента Туреччини газета Hürriyet.

Ердоган також зазначив, що відповідальність за атаки на сектор Газа насамперед лежить на прем’єрі Ізраїлю.

За його словами, «розмови проти Нетаньяху» ведуться також у самому Ізраїлі. Президент Туреччини вважає, що ізраїльський прем’єр втратив підтримку своїх громадян.

Ердоган заявив, що Туреччина не матиме більшої довіри до світової системи, якщо Ізраїль не закінчить війну і не буде притягнутий до відповідальності за свої дії, які турецький лідер знову назвав «воєнними злочинами та порушенням прав людини».

У свою чергу Туреччина, повідомив він, готова взяти на себе місію як країну-гарант сектору Газа, якщо виникне така потреба.

Висловлювання Ердогана, зазначає Al Arabiya, пролунали через тиждень після того, як Ізраїль заявив про перегляд відносин з Туреччиною через все більш різку риторику Анкари щодо війни між Ізраїлем і ХАМАС.

28 жовтня Ізраїль відкликав дипломатів з Туреччини після мітингу на підтримку Палестини, що пройшов в аеропорту імені Ататюрка, на якому Ердоган назвав ізраїльську владу «військовими злочинцями».

Також раніше ми повідомляли про те, що Ердоган скасував візит до Ізраїлю і розкритикував його дії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *