Новий російський атомний підводний човен здійснив запуск міжконтинентальної ракети «Булава»

Новий російський атомний підводний човен «Імператор Олександр III» здійснив випробувальний пуск балістичної ракети «Булава», призначеної для перенесення ядерних боєголовок
Катерина Ткач 579 Коментувати
Російський атомний підводний човен «Імператор Олександр III» запускає з Білого моря балістичну ракету «Булава». Фото - міністерство оборони Росії

Про це повідомило в неділю Міноборони Росії. Як повідомляє «Kreschatic» в повідомленні Міноборони в месенджері Telegram зазначено:

Запуск балістичної ракети є завершальним елементом державних випробувань, після чого буде прийнято рішення про прийняття крейсера до складу ВМС.

Путін наполягає на тому, щоб Росія зберегла свої сили ядерного стримування, щоб протистояти тому, що він називає зростаючими загрозами безпеці, оскільки зв’язки між Москвою та Заходом досягли нового мінімуму через повномасштабну війну, яку Росія розпочала в Україні в 2022 році.

Міжконтинентальна ракета, запущена з підводної позиції в Білому морі біля північного узбережжя Росії, вразила ціль за тисячі кілометрів на півострові Камчатка на Далекому Сході Росії, згідно заяв міністерства оборони країни-агресора. У міністерстві не повідомили, коли саме відбулося випробування.

Ракетний атомний підводний човен стратегічного призначення класу «Борей» оснащений 16 ракетами «Булава» торпедним озброєнням.

У грудні Путін взяв участь у церемонії спуску на воду «Імператора Олександра III», повідомляло російське державне інформаційне агентство ТАСС. На озброєнні ВМФ є три атомні підводні човни класу «Борей, ще один завершує випробування, а ще три будуються, повідомили в Міноборони.

12-метрова (40-футова) ракета «Булава» має орієнтовний радіус дії близько 8000 км і може нести до шести ядерних боєголовок.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Китай нарощує кількість ядерної зброї швидше, ніж прогнозувалося раніше

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *