Кадиров заявив, що колишні «вагнерівці» тренуються з його спецпідрозділами

Велика група колишніх російських найманців ПВК "Вагнера" почала навчання зі спецназом із Чечні, заявив Рамзан Кадиров у понеділок
Катерина Ткач 602 Коментувати
Кадиров каже, що колишні бойовики Вагнера тренуються з його силами. Фото - novyny.live

ПВК «Вагнер» відіграло певну роль у деяких з найзапекліших бойових дій Росії в Україні, але його майбутнє було поставлено під питання, коли його лідер Євген Пригожин загинув у авіакатастрофі в серпні, через два місяці після короткого заколоту проти російського оборонного відомства.

Як повідомляє «Kreschatic», у повідомленні в Telegram Кадиров зазначив, що велика група колишніх бойовиків Вагнера проходить інтенсивну підготовку з його власним спецназом «Ахмат».

Я радий, що сьогодні лави славетного підрозділу (Ахмата) поповнили бійці, які мають чудовий бойовий досвід і зарекомендували себе як хоробрі та боєздатні воїни

– сказав він.

Я впевнений, що в найближчих боях вони повністю виправдають свою репутацію.

Він опублікував відео, яке супроводжувалося бурхливою музикою, на якому зображено солдатів в процесі бойової підготовки, у тому числі в деяких із знаками Вагнера на формі та масками на обличчях. Кадиров зазначив, що навчання включали стрільбу, польову медицину та підготовку снайперів, кулеметників, саперів і артилеристів.

Не було зрозуміло, скільки вагнерівців брало участь і чи хтось із них залишився з чеченськими силами після завершення навчання.

Після смерті Пригожина Кремль відкинув як «абсолютну брехню» припущення про те, що його вбили за наказом президента Володимира Путіна, щоб покарати його за червневий заколот. Росія ще не опублікувала результати розслідування смертельної авіакатастрофи.

Згодом Путін передав бійців Вагнера під державний контроль, наказавши їм підписати присягу на вірність, і Кремль неодноразово заявляв, що група не існує як юридична особа.

Також раніше ми писали про те, що Кадиров віддав наказ стріляти в мітингувальників на ураження

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version