Країни НАТО засудили вихід Росії з Договору про звичайні збройні сили в Європі і призупиняють його дію

Союзники по НАТО у вівторок засудили рішення Росії вийти з Договору про звичайні збройні сили в Європі, який був ключовим договором після холодної війни
Катерина Ткач 563 Коментувати
Союзники по НАТО засуджують вихід Росії з ДЗЗСЄ та призупинять його дію. Фото - ukr.net

Також, як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters, в альянсі додали, що, як наслідок, вони мають намір призупинити дію договору до тих пір, поки це буде необхідно.

Союзники засуджують рішення Росії вийти з Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ), а також її агресивну війну проти України, яка суперечить цілям Договору. Вихід Росії є останнім кроком у серії дій, які систематично підривають євро- атлантичну безпеку

– йдеться в заяві НАТО.

Тому, як наслідок, держави-учасниці Альянсу мають намір призупинити дію Договору ЗЗЗСЄ на стільки, скільки це буде необхідно, відповідно до їхніх прав згідно з міжнародним правом. Це рішення повністю підтримане всіма членами НАТО.

Раніше у вівторок Росія офіційно вийшла з цього знакового договору про безпеку, який обмежував ключові категорії звичайних збройних сил, звинувачуючи Сполучені Штати у підриві безпеки після холодної війни через розширення військового альянсу НАТО.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Росія остаточно вийшла з Договору про звичайні збройні сили в Європі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *