Європарламент закликав розширити санкції проти Росії, але просить країни ЄС не забирати у росіян особисті речі

Європарламент ухвалив резолюцію щодо санкцій проти Росії, в якій депутати, серед іншого, закликали країни ЄС не конфіскувати особисті речі та транспортні засоби росіян
Катерина Ткач 592 Коментувати
Європарламент закликав не забирати у росіян особисті речі (і автомобілі) під час в'їзду до ЄС. Фото - vechirniy.kyiv.ua

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на заяву Європарламента.

Європарламент закликає Єврокомісію переглянути свою інтерпретацію санкцій, що ведуть до вилучення та конфіскації предметів та транспортних засобів для особистого використання; наголошує, що таке надмірне дотримання [цієї вимоги] дискредитує мету та інструмент санкцій

– йдеться в одному з 25 пунктів документа.

Крім цього, резолюція містить заклик до розширення санкцій проти Росії. Зокрема, депутати виступають за повну заборону на продаж та огранювання алмазів російського походження, а також закликають до введення санкцій щодо російської алмазодобувної групи компаній АЛРОСА та впровадження системи відстеження походження алмазів.

Крім того, ЄП закликав Євросоюз працювати з країнами G7 над зниженням цін на російську нафту та нафтопродукти, запровадженням повної заборони на імпорт російського зрідженого природного та вуглеводневого газу, а також палива та інших нафтопродуктів з країн, що не входять до ЄС, якщо ці продукти були вироблені із використанням російської нафти. Також пропонується заборонити експорт російської нафти та ЗПГ через територію ЄС.

Крім цього, депутати закликав запровадити цінові та об’ємні обмеження на імпорт російських та білоруських добрив, розширити обмеження щодо імпорту алюмінію, запровадити санкції проти всіх великих російських нафтових компаній, Газпромбанку, їхніх дочірніх компаній, їхнього керівництва, а також проекту «Арктик СПГ-2» . Крім того, ЄП закликав розширити обмеження на страхові послуги для танкерів, якщо вони використовуються для експорту російської нафти, а також заборонити продаж танкерів до Росії.

Також депутати закликали європейські країни якнайшвидше знайти правові шляхи, які дозволять конфіскувати заморожені російські активи, щоб використати їх для відновлення України.

На початку вересня Єврокомісія випустила роз’яснення, як країнам-членам ЄС слід застосовувати заборону на ввезення з Росії великого списку товарів, у тому числі автомобілів. Після цього Латвія, Литва, Естонія, Польща, Фінляндія та Норвегія заборонили в’їзд на свою територію автомобілів із російськими номерами.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Велика Британія ввела нові санкції проти Росії: в списку російське золото та нафтовий сектор

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *