Виверження вулкану в Ісландії може знищити ціле місто

Місто в Ісландії неподалік столиці Рейк'явіка, де проживає близько 4 тисяч осіб, може зазнати суттєвих пошкоджень через виверження вулкану. Його експерти очікують впродовж наступних годин або днів.
Катерина Ткач 622 Коментувати
Фото - Liga.net

Як пише видання «Kreschatic», про це йдеться у матеріалі The Guardian.

Зокрема в суботу вранці було проведено евакуацію міста Гріндавік, що на південному заході узбережжя. Цьому передувало зміщення магми під земною корою, яке викликало сотні землетрусів. За словами спеціалістів, це і є ознакою виверження.

“Нас вкрай турбує стан усіх будинків та об’єктів інфраструктури, які знаходяться у цьому районі”, – каже Відір Рейніссон, керівник Управління цивільного захисту та надзвичайних ситуацій Ісландії.

Дане місто знаходиться приблизно за 40 кілометрів у південно-західному напрямку від Рейк’явіка, неподалік від геотермальної електростанції Свартсенгі, яка є основним постачальником електроенергії і води для 30 000 жителів півострова Рейк’янес. Також там знаходиться водосховище з прісною водою.

“Відбувся розлом довжиною близько 15 кілометрів, тому у будь-якій точці цього розлому може статися виверження”, – сказав Рейніссон.

При цьому він не став виключати можливості виверження на дні океану, яке, скоріше за все, спровокує появу великої хмари попелу.

Нагадаємо, раніше ми писали про війну в Ізраїлі.

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version