Байден і Сі відмовились брати участь у віртуальному саміті G-20, де збирається виступити Путін

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді проведе віртуальну зустріч лідерів Групи 20 у середу
Катерина Ткач 575 Коментувати
Моді проводить відеозустріч лідерів G-20, але Сі та Байден її пропускають. Фото - bloomberg.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, міністерство закордонних справ Китаю повідомило у вівторок, що прем’єр-міністр Лі Цян візьме участь у відеоконференції на саміті G-20 замість Сі Цзіньпіня.

Сьогоднішня зустріч відбувається в той момент, коли Моді завершує повноваження Індії на посаді голови G-20 у групі найбільших економік світу. Індійський лідер використав однорічний термін, який закінчується цього місяця, щоб продемонструвати зростаючий глобальний вплив південноазіатської країни напередодні національних виборів, призначених на початок наступного року, на яких Моді балотуватиметься на третій термін прем’єр-міністра.

Міністр закордонних справ Індії Віней Кватра заявив на брифінгу у вівторок, що «переважна більшість» лідерів G-20 відвідає відеозустріч у середу. В той же час президент США Джо Байден теж пропускає саміт, а Кремль навпаки підтвердив, що президент Росії Володимир Путін виступить перед зібранням світових лідерів.

Індія сподівається переглянути прогрес, досягнутий за рік, відколи вона була головою, коли вона наполягала на тому, щоб стан економік, що розвиваються, став центральним порядком денним. Індія забезпечила спільну заяву на саміті лідерів G-20 у вересні на тлі розбіжностей щодо вторгнення Росії в Україну. Відтоді війна Ізраїлю та ХАМАС додала розбрату між розвиненим світом і країнами Глобального Півдня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія та Індія обговорюють можливу зустріч Путіна і Моді цього року

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *