Фінляндія повністю закриє кордон з Росією – фінські ЗМІ

Уряд Фінляндії збирається повністю закрити східний кордон, щоб обмежити потік прохачів притулку з території РФ
Катерина Ткач 533 Коментувати
Влада Фінляндії планує повністю закрити кордон з Росією. Фото - unian.ua

Як повідомляє «Kreschatic», про це пишуть фінські видання Helsingin Sanomat та Ilta Sanomat.

Як пише HS, уряд Фінляндії планував закрити кордон ще минулого тижня, зберігши при цьому можливість подавати прохання про надання притулку, наприклад, в аеропорту Гельсінкі.

Проте ініціатива не пройшла перевірку на відповідність конституції країни та законодавству Євросоюзу. Зокрема, віце-канцлер юстиції Фінляндії Мікко Пуумалайнен виступив проти, зазначивши, що запропонований захід не гарантує збереження права подати заяву про міжнародний захист.

Однак пізніше прем’єр-міністр країни Петтері Орпо заявив, що Фінляндія повністю закриє кордон із Росією, якщо цього вимагатимуть інтереси національної безпеки, а міністр фінансів Ріїкка Пурра написала в особистому блозі, що уряд має ухвалити рішення про закриття кордонів, незалежно від позиції міністерства юстиції.

Раніше влада Фінляндії вирішила закрити майже всі КПП на кордоні з Росією (крім одного в Мурманській області) через зростання кількості громадян третіх країн, які намагалися перетнути фінський кордон без необхідних документів. При цьому в прикордонній службі Фінляндії зазначали, що з недавніх пір російські прикордонники стали пропускати зі свого боку людей, які не мали необхідних для проходження кордону документів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Кремлі звинуватили Фінляндію в «русофобській позиції» через закриття кордону

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *