Путін дозволив продаж російських активів Caterpillar екс-менеджерам Сбербанку

Президент РФ Володимир Путін схвалив купівлю російських активів американського машинобудівного концерну Caterpillar російською компанією PSK-New Solutions, що належить колишнім керівникам Сбербанку, згідно указу, опублікованого у понеділок
Катерина Ткач 522 Коментувати
Caterpillar тепер може остаточно покинути російський ринок. Фото - caterpillar.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, в указі не розголошується вартість російського бізнесу Caterpillar. Компанія, яка виробляє обладнання для будівництва, гірничодобувної та нафтогазової промисловості, не відповіла на запит Reuters про коментар.

Торік Caterpillar Inc призупинила роботу на своїх виробничих потужностях у Росії, приєднавшись до низки іноземних компаній, які припинили бізнес у країні після того, як Москва ввела свої війська в Україну в лютому 2022 року.

Згідно з указом, PSK-New Solutions дозволено купити 100% статутного капіталу Caterpillar Tosno і Caterpillar Financial у відповідь на санкції Заходу.

Згідно з базою даних Spark інформаційного агентства “Інтерфакс”, PSK-New Solutions була зареєстрована в серпні 2022 року. На 99% вона належить Кирилу Полішкіну, а 1% належить Яну Вейцману, обидва колишні співробітники Sberbank CIB – корпоративного та інвестиційного напрямку банківського бізнесу Сбербанку Росії.

Згідно з російським законодавством, для продажу іноземних часток у російських фінансових або енергетичних підприємствах потрібна згода Путіна.

Він дозволив продаж російських активів низці західних компаній, які пішли з Росії внаслідок розв`язаної ним війни в Україні.

Деякі західні компанії продали свої російські активи за символічні суми, а деякі додали положення про викуп, щоб полегшити можливе повернення в майбутньому.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що половина росіян хочуть, щоб Путін припинив війну в Україні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *